, מתכונים לחמין, מתכונים לחורף, קייטרינג בסביון, שלף • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לחמין ישראלי עם שפונדרה

באדיבות זיו שלף מקייטרינג שלף

 

מרכיבים:

1.5 ק"ג בשר שפונדרה

1/4 כוס שמן

3 בצלים פרוסים

200 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים במשך כל הלילה

200 גרם שעועית אדומה שהושרתה במים במשך כל הלילה

200 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים במשך כל  הלילה

300 גרם חיטה גרגירים שהושרו במים במשך כל הלילה

6 תפוחי אדמה קלופים וחצויים לחצי

2 יחידות קישקא

6 ביצים

6 יחידות ג'חנון

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות פפריקה מתוקה

2 ליטר ציר בקר

מים לפי הצורך

 

אופן הכנה:

בסיר רחב (לא מחייב גבוה) שניתן להכניסו לתוך תנור, לטגן את הבשר והבצל עד שהבשר מקבל צבע חום ולהוריד מהאש. מסדרים בערימות נפרדות בתוך הסיר את השעועית הלבנה, שעועית אדומה, חומוס והחיטה. מפזרים את חצאי תפוחי אדמה, מסדרים את הביצים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את ציר הבקר וממלאים את הסיר במים עד לכיסוי כל הרכיבים.

חשוב מאוד להשאיר מרווח של 10 ס"מ בחלק העליון של הסיר לג'חנון והקישקע.

לבשל את הסיר על אש נמוכה בשעות הערביים עד לבעבוע הנוזלים. ממשיכים לבשל כך עד לשעות הערב המאוחר כ- 7-9 שעות.

מוסיפים את הג'חנון והקישקע ומכסים את הסיר. ניתן להוסיף מים לפי הצורך. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות למשך לילה שלם. במקרה של עודף נוזלים ניתן להחזיר את הסיר לאש עד לעודף הנוזלים מתאדים.

 

בתיאבון.

 

שלף קייטרינג, בהנהלת השף זיו שלף- עלומים 15 סביון. 054-6655920

הכתבה נוצרה בתאריך : 15/01/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו