, מתכונים לחמין, מתכונים לתבשילים חורפיים, תבשילי קדירה, מתכון להלים, מסעדת בר גיורא תל-אביב • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לחמין פרסי- הלים

ל-6 סועדים. באדיבות דליה קלימיאן, מסעדת בר גיורא

 

החומרים:

1/2 ק"ג בשר בקר שריר או כתף

1/2 ק"ג עצמות בקר

2 כוסות חיטה קלויה

כוס גריסים

4 בצלים גדולים קצוצים (שימוש בסמוך להגשה)

קינמון, כורכום, מלח, פלפל

מים

אופן הכנה:

מרתיחים את הבשר במים. מנקים את הקצף ומוסיפים שוב מים עד כיסוי התכולה ושוב מרתיחים. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש, מוסיפים את החיטה והגריסים, מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים עוד מים על פי הצורך.

מבשלים כשעתיים עם מכסה סגור תוך בחישה מפעם לפעם.

לאחר מכן מעבירים לפלטת שבת או לתנור בחום נמוך (כ- 120 מעלות) לכל הלילה.

לקראת ההגשה מטגנים היטב את הבצל עם מעט כורכום. מפזרים מעל לכל מנה בצל מטוגן ומפזרים מעט קינמון על פי הטעם. מגישים לצד לחם או חלה טרייה.

בתיאבון. 

בר גיורא- בר גיורא 4 תל-אביב. 03-6204880

7 ימים בשבוע, 09:30- לקוח אחרון.

הכתבה נוצרה בתאריך : 15/01/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו