מידע על האם
בשבוע שעבר דיברנו על הדליות שעלולות להופיע ברגליים במקביל לגדילה המואצת של הרחם. הבעיה היא שזה לא תמיד מסתיים רק שם והן עלולות להופיע גם באזור פי הטבעת. דליות אלו נקראות טחורים.
התופעה עשויה להחריף בשלבי הריון מתקדמים יותר, עם ירידת ראש העובר לעמדה נמוכה יותר באגן הירכיים שלך.
וזה כואב? לעתים כמעט ולא תרגישי דבר, לעתים תחושי בגירוי קל סביב פי הטבעת ולעתים תרגישי כאב חזק בעיקר בזמן מאמץ ליציאה.
יש מה לעשות נגד טחורים?
הדרך הטובה ביותר לטיפול בטחורים הוא הימנעות מעצירות כרונית. לעיתים יתעורר הצורך בטיפול תרופתי. התייעצי עם רופא הנשים שלך בכל הקשור במניעת עצירות או בטיפול התרופתי.
זה רק כואב, או שזה גם מסוכן? כדאי להיזהר מדימום קל או כבד יותר ומסתימה של הווריד (טרומבוזה), שעלולה להתאפיין בכאב חזק וחד. רופא הנשים שלך יהיה לך לעזר גם בטיפול במצבים אלו.
התפתחות העובר
העובר שלך כבר שוקל מעט יותר מ - 500 גרם. בשלב זה סיכוייו לשרוד מחוץ לרחם גבוה אינם גבוהים, כיוון שמערכות שונות בגופו, ובעיקר מערכת הנשימה, אינן בשלות למשימה.
בשבועות הקרובים יעברו ריאות העובר יתפתחו באופן מואץ והדרגתי כדי להכשיר אותן לתפקוד בחיים שמחוץ לרחם. יותר ויותר שקיות אוויר ייווצרו בריאות, וכך גם כלי הדם סביב שקיות אלו. ביחד הם יהוו בבוא העת את התשתית לנשימת הילוד: קליטת החמצן ופליטת הפחמן הדו חמצני. חלקן הפנימי של שקיות האוויר יהיה מצופה בזמן הלידה בחומר כימי, שתפקידו להפחית את מתח הפנים שלהן. חומר זה מתחיל להיווצר עכשיו ונוכחותו בכמות מספקת בלידה, הוא תנאי מוקדם ליכולת העובר לנשום ללא קושי.