הערבים מתארכים ואיתם החיפוש אחר תעסוקה לילדים. הפיתרון- להכין יחד ארוחת ערב. הנה הצעה לשלוש לביבות שנוסו עם ועל ידי הילדים.
מ
במדורים הקרובים אעלה מספר רעיונות לארוחות ערב שניתן להכין בשיתוף הילדים.
והפעם- לביבות. שלושה מתכונים ללביבות שנוסו עם ועל ידי ילדים (הקטנה בת שנתיים ושמונה חודשים והגדול בן חמש). את הכנת הלביבות אפשר להפוך לחגיגה, תנו להם למדוד (רצוי בעזרת כוסות מידה), לשפוך, לבחוש או בקיצור ללבב ותראו שגם האכילה תהפוך מהנה יותר.
אגב, הפטנט שלי הוא להכין לביבות במולטישף, ניתן לצקת מעט שמן ואפשר לוותר עליו בכלל. והעיקר, אפשר לשתף את הילדים ביציקת הבלילה למחבת.
לביבות תירס
חומרים הכנה
1 קופסת תירס מסוננת מהנוזלים מערבבים יחד את כל החומרים בקערה.
2 ביצים יוצקים למחבת בעזרת כף ומטגנים משני
7 כפות קמח הצדדים.
קורט מלח
לביבות בטטה
חומרים הכנה
2 בטטות קלופות ומאודות מועכים את הבטטות במזלג.
(אפשר גם במיקרוגל) מוסיפים ביצה וקמח ומערבבים
ביצה לבלילה חלקה.
2 כפות קמח יוצקים למחבת בעזרת כף ומטגנים משני
הצדדים.
לביבות קישואים וגבינה
חומרים הכנה
2 קישואים בינוניים מגוררים בפומפייה את הקישואים והתפו"א,
תפו"א בינוני סוחטים מהנוזלים.
3 כפות גבינה צהובה מגוררת מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
3 כפות קמח יוצקים למחבת בעזרת כף ומטגנים משני
ביצה הצדדים.