ילדים (ובמיוחד הילדים שלי) אוהבים מאוד נשיקות מרנג, גם הגדולים אוהבים את המרקם הקריספי שנמס, מתוק בפה (ויעידו גיסי, ובעלה של החברה שלי). הסברים, הבדלים וכמובן מתכונים ותמונות.
מ
אז מה זה מרנג?
מרנג הוא קצף חלבונים וסוכר, שמתייצב או מתקשה בתהליך חימום. למרות שמקור המילה מרנג הוא כנראה מגרמנית, התפרסמו דווקא שלושה סוגי מרנג אחרים: צרפתי, איטלקי ושווייצרי.
-
המרנג הצרפתי – הפשוט והמוכר לכולנו. הקצפת חלבונים לקצף יציב, הוספת סוכר והקצפה נוספת לקבלת קצף נוקשה ומבריק. ממנו עושים את הנשיקות והוא מתאים מאוד לשימוש כבסיס בעוגות.
-
המרנג האיטלקי – מקציפים חלבונים לקצף יציב ומוסיפים סירופ סוכר חם (שחומם לחום של 119 מעלות). הסירופ החם "מבשל" את החלבונים דבר שיוצר מרנג יציב מאוד, גם ללא אפיה. . מתאים בעיקר לקינוחים שאינם אפויים כמו מוס.
-
המרנג השוויצרי - הקצפת חלבונים וסוכר בבן מארי (קערה שמתחתיה סיר מים רותחים), המרנג שמתקבל יציב ונוח לעבודה לכן משתמשים בו לזילופים עדינים ולאפיה בחום גבוה (פאי לימון)
בשימוש הביתי, אנו מכינים בדרך כלל, את המרנג הצרפתי או השוויצרי, עם האחרון אני עובדת הכי הרבה, בעיקר משום שהוא נח להכנה ולעבודה עם ילדים.
מתכונים
נשיקות:
חומרים:
4 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה. מעבירים את הקצף לשק זילוף ונותנים לילדים לזלף נשיקות או פסים או עיגולים. תאמינו לי, גם הצורות הכי מוזרות ייעלמו בפיות הקטנים שלהם. מקשטים בסוכריות צבעוניות, עדשים או קוקוס צבעוני. מעבירים לתנור שחומם מראש למאה מעלות ואופים כשעתיים. שומרים בקופסא אטומה.
סנדוויץ' מרנג עם ריבת חלב:
חומרים:
עיגולי מרנג אפויים בקוטר
ריבת חלב
שבבי קוקוס
הכנה:
נותנים לקטנים לסדר את עיגולי המרנג בזוגות. על בסיסו של אחד העיגולים מורחים ריבת חלב ומדביקים אליו את העיגול הנוסף. מורחים ריבה גם על דפנות הסנדוויץ' ומגלגלים בשבבי קוקוס.
דואט שוקולד מרנג
*מתכון מורכב טיפה אבל שווה כל ביס!
חומרים:
נשיקות קטנות (קוטר הבסיס עד
100 ג"ר שוקולד מריר
לעוגיות השוקולד
60 ג"ר חמאה או מחמאה
3 כפות אברת סוכר
1/2 כוס קמח לפסח
כף קקאו
כף מים קרים
הכנה:
מכינים בצק מכל החומרים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעובי
ממיסים שוקולד מריר בבן מארי או במיקרוגל.
טובלים את בסיס הנשיקה בשוקולד ומדביקים לעוגייה.
פבלובה :
חומרים
מרנג צרפתי
קצפת, פודינג , מוס שוקולד או כל קרם אהוב אחר.
לעיטור - פירות חתוכים, שבבי שוקולד, שבבי אגוזים, קוקוס – שוב תלוי במילוי הנבחר
הכנה
מזלפים על תבנית עיגולי מרנג בקוטר של
נותנים לילדים למלא עם כפית בקרם הרצוי ומעטרים. רצוי למלא סמוך לזמן ההגשה בכדי שהמרנג לא יספוג לחות ויתרכך.
רעיונות למילוי:
קצפת מתוקה
קצפת עם שדרוגים – נס קפה עם ליקר נס קפה, ולעיטור פולי קפה.
קצפת עם שבבי שוקולד
גנאש בטעמים שונים: מרתיחים שמנת מתוקה. מסירים מהאש ומוסיפים 250 ג"ר שוקולד (רצוי איכותי) קצוץ. מערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. מכניסים למקרר ללילה. למחרת מקציפים וממלאים את הפבלובות.