ורד פרידמן פוצחת ב
מאת: ורד פרידמן
במדור זה נלמד להכין עוגת יום הולדת מעוצבת, קישוט ופיסול בבצק סוכר. כמו בכל קורס מתחילים מההתחלה ובכתבות הבאות נלמד להכין את בסיס העוגות שהן עוגות בחושות מכל סוג.
שיעור ראשון: ריפוד רינג ואפיית עוגה חגיגית, גבוהה ומרשימה, מתאימה לציפוי בבצק סוכר.
לעוגת השוקולד:
המצרכים:
2.5 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס אבקת שוקולית
1 כף אבקת נס-קפה
4 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס ריוויון
1 ו-3/4 כוסות מים רותחים.
* לעוגת פרווה, ניתן להוריד את הריוויון ולהעלות את כמות המים לשתי כוסות.
נתחיל עם ריפוד הרינג (תבנית ללא תחתית):
למתכון זה השתמשו ברינג עגול בקוטר 20 ס"מ. מכינים מראש נייר אפייה ונייר כסף.
מניחים את נייר האפייה על משטח עבודה ישר ומעליו מניחים את נייר הכסף באותו הגודל. במרכז מניחים את הרינג. בעזרת נייר הכסף מקפלים את נייר האפייה ומצמידים לרינג, על מנת ליצור מעין "תחתית" יציבה.
מתחילים בצד אחד, עוברים לצד הנגדי .ממשיכים כך עם שאר הצדדים של הרינג. עד שהרינג עטוף כולו והתחתית שיצרנו מתוחה ויפה.
משמנים את הדפנות הפנימיות של הרינג במרגרינה.
גוזרים רצועות מנייר אפייה (שיהיו גבוהות יותר מגובה דפנות הרינג לפחות ב- 3-4 ס"מ).
מצמידים את רצועות נייר האפייה לדפנות הרינג ומעט לתחתית, כך שהרינג יהיה אטום לחלוטין.
מניחים את הרינג המרופד בזהירות בתבנית.
עכשיו אפשר לגשת להכנת העוגה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות. (חום בינוני). מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים של העוגה:
קמח, סוכר, סוכר וניל, קקאו, אבקת שוקולית, אבקת נס-קפה וסודה לשתייה.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, הריוויון והשמן.
מוסיפים את תערובת הביצים לקערת "היבשים"= הקמח. מערבבים מעט. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. התערובת מתקבלת מעט נוזלית וזה בסדר גמור!
שופכים את התערובת לרינג שהכנו וריפדנו מראש. (את מה שנשאר בקערה- הילדים בטוח ישמחו ללקק). מכניסים מיד לתנור. אופים כשעה. נועצים קיסם ובודקים אם הוא יוצא יבש. במידה ולא, ממשיכים לאפות 10 דקות נוספות ובודקים שוב- עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור, ממתינים כ-10 דקות והופכים אותה לצידה השני. כלומר: התחתית תהא עתה הצד העליון של העוגה.
כך העוגה יוצאת ישרה לחלוטין וניתן לקשט אותה בקרם שוקולד או אם רוצים, בבצק סוכר על כך נלמד בשיעור הבא.
ורד פרידמן עוסקת בעיצוב עוגות. לאתר של ורד