מתכון לביבות ספינג - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לספינג

מתכון ל- 12 יח':

 

חומרים:

50 גרם שמרים יבשים

1.5 ק"ג קמח לבן

1/4 כוס שמן

כף שטוחה של מלח

4 כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את השמרים עם המים והשמן.

מוסיפים את הקמח והמלח ולשים היטב.

אם התערבות עדיין דביקה מוסיפים מעט קמח, אם היא יבשה אז מעט מים.

מכניסים את הבצק לקערה ומכסים להתפחה לכ- 30 עד 40 דקות (עד שהבצק מכפיל את עצמו בתפיחה).

קורעים עיגולי בצק מהתערובת (כ- 12 יח') ומותחים אותם מהצדדים (בזמן הטיגון הם מקבלים צורות משלהם) לחילופין ניתן ליצור עיגולים עם חור באמצע.

מעבירים לטיגון עמוק בשמן על אש בינונית עד הזהבה.

לאחר הטיגון מפזרים אבקת סוכר מעל או מורחים דבש.

למי שאוהב את הגרסה המלוחה, ניתן לפזר מעט מלח. דרך נוספת ומעניינת להגשת הספינג' היא להניח ביצה עין על הספינג' ועליו להניח ספינג' נוסף.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 04/12/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו