אוכל, ילים, מתכונים, לגדול, מתכון ל, חזה עוף, דובדבנים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לחזה עוף במרקחת דובדבנים על צ'יפס בטטה

לסועד אחד

 

מרכיבים:

בטטה בינונית פרוסה דק

250 גר' חזה עוף

מרקחת דובדבנים

100 גר' דובדבנים מגולענים

100 גר' סוכר

200 מ"ל ציר ירקות

כרישה חתוכה גס

סלרי חתוך גס

בצל לבן חתוך גס

חצי ראש שום

גזר חתוך גס

ענף טימין

 

אופן הכנה:

ציר ירקות: מבשלים את הירקות עם 1 ליטר מים כחצי שעה.

מסננים ומצמצמים את הנוזלים ל-  200 מ"ל.  

מרקחת הדובדבנים: מבשלים את הדובדבנים עם הסוכר על אש נמוכה כ- 45 ד' עד קבלת מרקחת.

מוסיפים את ציר הירקות וממשיכים לבשל על אש נמוכה.

בזמן בישול פורסים את הבטטות לטבעות דקות ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

במחבת גריל, צולים את העוף במשך כ- 4 ד' מכל צד.

הגשה: מניחים במרכז צלחת ת צ'יפס הבטטה שלצידו העוף ומעל יוצקים כ- 4 כפות רוטב.

בתיאבון!! 

הכתבה נוצרה בתאריך : 10/07/2006
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו