מאת: ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת לתשלובת זוגלובק
שבועות מתקרב ואנחנו מתלבטים איך לארח בקלילות, בלי הרבה עבודה וגם בלי להוסיף למשקל:
נתחיל מירקות - יש להם בסיס מצוין – דלות קלורית ועושר בריאותי. כדי שהם ישמרו על ערכים אלה צריך בעיקר לא לקלקל כלומר, להיזהר מתוספת שמן. כולם אוהבים לנשנש ירקות חתוכים באופן אסטטי למקלות או עיגולים. דיפ במרכז הצלחת יוסיף תיבול וטעם.
סלט ירקות - יהיה גם הוא כמובן מצוין. שילוב של עלים שונים (כמו תרד למשל) ופירות (גרעיני רימונים, תאנים, מנגו ועוד) מקפיץ בבת אחת את הסלט מבחינת האסטטיות, הטעמים וגם הבריאות.
מאפים – אי אפשר בלי מאפים עם גבינה באירוח של חג השבועות. כדי להכין מאפים פחות משמינים מומלץ להשתמש בבצק כמו בצק פילו של חברת זוגלובק שהינו דל בשומן, ללא שומן מוקשה (מרגרינה) וללא כולסטרול. ניתן להכין ממנו מאפים מלוחים ומתוקים בקלות רבה.
לחם טוב - או קרקרים משובחים מדגנים מלאים, עשירים בגרעינים, אינם מילה גסה. גם מי שבדיאטה יודע שפרוסה משביעה כזאת חוסכת הרבה נשנושים מיותרים אחרים. כמובן לצד הלחם מומלץ להגיש גבינות רזות שמכילות עד 5% שומן, כמו גבינה צפתית, גבינה לבנה מעורבבת עם עשבי תיבול ועוד.
שתיה – חליטות קרות של פירות וצמחי תבלין בשילוב לימון. קל להכנה, מרענן ומאוד ייצוגי. שלבו פרוסות תפוחים ומקלות קינמון או לימון ונענע או חליטות פרי ומליסה.
ואי אפשר בלי מתוק לקינוח - גלידות ופירות הם המתוקים האולטימטיביים לדיאטה. יפה, צבעוני, טעים וממש לא משמין. אפשר להגיש שילובים כמו תפוח עץ אפוי חם עם קינמון וכדור גלידת וניל או גלידה ברוטב פירות יער. פירות קיץ צבעוניים המוגש בכלי זכוכית ענק תמיד מחוסלים בקלילות.
וטיפ אחרון לקינוח - הכינו הרבה מנות קטנות, מכל מאכל בצלוחיות קטנות. זה גם הכי טרנדי, גם מאפשר לאורחים לטעום ממאכלים רבים, וגם חוסך קלוריות, שלא לדבר על החיסכון הכלכלי כי בדרך זו, בדרך כלל זורקים פחות אוכל בסוף האירוע.
כתבות נוספות בנושא דומה:
מתכונים חלביים שאפשר להכין עם הילדים
יתרונות בחלב עזים
לעבור את שבועות בלי להשמין