מתכון לעוגת גבינה ללא ייסורי מצפון באדיבות תנובה: 12 מנות. תבנית בקוטר 24 ס"מ. 20 דקות הכנה. שעה וחצי אפייה.
צילום: דניאל לילה
למרות השם המטעה, מדובר בעוגה טעימה ועדינה במיוחד. מכינים אותה בקלות ובמהירות מיוגורט וגבינה רזה בלבד, ולכן באמת אפשר ליהנות ממנה ללא ייסורי מצפון.
לא להיבהל: העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה אך נוחתת לאחר הקירור.
מוצרים לעוגה:
3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה ללא תוספת מלח
1 גביע (200 גרם) יוגורט bio תנובה 3%
חצי כוס + כף גדושה (120 גרם) סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים
חצי חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות (20 גרם) קורנפלור.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית קטנה ויוצקים לתוכה מים רותחים.
2. מכינים את העוגה: שמים בקערה גבינה, יוגורט, סוכר, קליפת לימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת. מנפים לתוך הבלילה פודינג וקורנפלור ומערבבים היטב לבלילה חלקה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה.
4. אופים כשעה וחצי עד שהעוגה תפוחה ויציבה בשוליה ורוטטת מעט במרכז.
5. מוציאים מהתנור ומצננים כחמש דקות. מעבירים סכין בדופן התבנית לשחרור העוגה (כדי למנוע מהעוגה להיסדק) ומצננים לטמפרטורת החדר (העוגה תשקע קצת וזה בסדר). מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
למראה מדויק יותר:
לפני ההגשה משחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה בזהירות על גבי צלחת הגשה, כך שהצד החלק שלה פונה כלפי מעלה.
למראה חגיגי יותר (כמו בצילום):
מגישים את העוגה עם רוטב פירות יער. מביאים לרתיחה 250 גרם פירות יער קפואים (פטל, דומדמניות, אוכמניות), רבע כוס סוכר ורבע כוס מים. מבשלים 7-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה והנוזלים מצטמצמים מעט. מסירים מהכיריים, מוסיפים 2 כפות רום ומצננים. מסננים את הרוטב מהפרי. סמוך להגשה יוצקים את הרוטב על העוגה ומפזרים עוד פירות יער טריים או קפואים ומופשרים.
ניתן גם לצפות בריבה: למשל חצי כוס (120 גרם) ריבת פירות יער ללא תוספת סוכר של "ענבי ציון".
טיפ תנובה: תבליני הקסם
תוספת וניל או קינמון תורמים להעצמת תחושת המתיקות ומאפשרים להוסיף פחות סוכר.
עוד מתכוני גבינה וחלב