מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, מנדב לנו לכבוד יום העצמאות מתכוני בשר עסיסיים:
פרגיות בניחוח לימון וג'ינג'ר
צילום: יח"צ
חומרים לחמישה סועדים:
1 ק"ג פרגיות (כרעיים עוף, ללא עצמות וללא עור)
1/4 כוס לימון טרי
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
1/2 כפית קארי
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית שום
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1. פותחים את הפרגיות (כמו שניצל).
2. מערבבים את כל החומרים למרינדה.
3. יוצקים את המרינדה על הפרגיות כחצי שעה לפני הנחת הבשר על הגריל.
4. מניחים את הבשר על הגריל , עד שהוא זהוב משני צדיו.
אנטריקוט מיושן בגריל בארומת רוזמרין
צילום: יח"צ
חומרים לחמישה סועדים:
1 ק"ג אנטריקוט מיושן איכותי
5 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
5 יח' ענפים (קטנים) של רוזמרין
אופן הכנה
1. חותכים את האנטריקוט ל- 5 נתחים.
2. מוצאים את הבשר כרבע שעה לפני רצוננו להניח אותו על הגריל (על מנת שיקבל את טמפרטורת החדר).
3. מורחים את השמן על הבשר.
4. מניחים את עלי הרוזמרין על הגריל ועליו מניחים את הבשר, כאשר הבשר על האש ממלחים ומפלפלים אותו ומכינים אותו למידה הרצויה.
כנפיים בניחוח אסיאתי
חומרים לחמישה סועדים:
1 ק"ג כנפיים עוף
חומרים למשרה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי חמוץ מתוק
1/2 כפית שמן שומשום
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי
1 כפית שום כתוש
1 כף דבש
1 כף חומץ
אופן ההכנה
חותכים את הכנפיים, את העצם הקטנה מוצאים ואת שתי העצמות מפרידים.
מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את כנפי העוף במרינדה כשעה.
לאחר מכן צולים על הגריל (לא בחום גבוה מדי) על מנת שהכנפיים לא יישרפו מבחוץ ולא יהיו מוכנים מבפנים.
שיפודי ירקות בגריל
צילום: בריאן ברנרד
מתכון עם הירקות האידיאלים שמתאימים לרוב הסועדים (ניתן להוסיף ירקות מועדפים כיד הדמיון הטובה)
חומרים לחמישה סועדים:
1 יח' סלסלת פטריות שמפיניון (כ-200 גרם)
3 יח' עגבניות קטנות
200 גרם בצלי שאלוט
1 יח' מגש פלפלים ננסים (כ- 10 יח')
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שום כתוש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
10 יח' שיפודים
אופן הכנה
מקלפים את בצלי השלוט.
מערבבים את כל חומרי המרינדה
את כל הירקות מכניסים למרינדה למספר דקות
משפדים את הירקות לפי צבע שאנו רוצים ליראות בעיניים.
מניחים את השיפודים על הגריל, עד שהירקות מקבלים צבע זהוב.
עוד מתכוני בשר
מתכונים ליום העצמאות