השילוב של פירות הקיץ המתוקים והטעימים, עם החום הרב שפוקד אותנו – מזמין אתכם להכין עם הילדים קינוחי קיץ בריאים.
קראו לילדים למטבח, שימו להם סינר (בשביל הכיף) והתחילו בחוויה המשותפת:
מתכון ללאסי פירות קיץ
באדיבות מסעדת אינדירה ההודית
צילום: דן פרץ
מרכיבים:
גביע יוגורט עיזים
חצי כוס קוביות פרי לבחירה: מלון, מנגו, בננה
שתי טיפות תמצית מי ורדים
קורט הל טחון
קורט זעפרן שהושרה במים פושרים
מי סוכר לפי הטעם
אופן הכנה:
תנו לילדים (בהתאם לגיל) ליצוק את כל המרכיבים - למעט מי הסוכר – לבלנדר. ההורה יפעיל ויטחן עד לקבלת מרקם אחיד.
טועמים ביחד, מוסיפים מי סוכר לפי הטעם ומוזגים לגביע.
מעטרים בקוביות פרי קצוץ.
לפתן פירות אקזוטיים לארבעה סועדים
באדיבות זמי שרייבר, מסעדת סנדר
צילום: בועז לביא
מרכיבים:
1 אננס
7 יח' קרמבולה
2 מנגו
1 ק"ג ליצ'י
1 פפאיה
250 גרם סוכר
50 גרם ג'לי בזק בטעם תות
מיץ לימון משני לימונים
אופן הכנה:
את הפירות שוטפים היטב במים חמים. קולפים ומנקים את הפירות הרלוונטיים.
את הקרמבולה חותכים לפרוסות, את הליצ'י קולפים ומגלענים, ואת שאר הפירות חותכים לקוביות בגודל של כ-1 ס"מ מרובע.
ההורים מרתיחים סיר עם ליטר וחצי מים. מוסיפים את הפירות עד לרתיחה ולאחר הרתיחה מוסיפים את הסוכר, הג'לי ומיץ הלימון.
ברגע שהסיר מגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 10 דקות.
מצננים ומכניסים למקרר.
מתכון למלבי דובדבנים
באדיבות השף מיקי קפלן ממסעדת המטבחון
צילום: אייל קרן
המרכיבים:
ליטר חלב
250 cc שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר
רבע כוס סוכר וניל
125 cc קורנפלור
250 cc מים
לרוטב:
כוס דובדבנים טריים מגולענים, או רבע צנצנת דובדבנים חמוצים, או חצי כוס סוכר.
אופן ההכנה:
תנו לילדים לערבב את הקורנפלור עם המים היטב עד שאין גושים.
אתם מוסיפים את כל החומרים לסיר על אש נמוכה תוך כדי בחישה.
מבשלים עד לבעבוע ראשוני במרכז הסיר.
מכבים מיד את האש, יוצקים לכלי הגשה ומכניסים למקרר לשעתיים שלוש.
הכנת הרוטב:
מעבירים לסיר את הדובדבנים ואת הסוכר.
מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס ומסמיך. בוחשים מדי פעם עד לבעבוע.
מורידים מהאש ומצננים.
הגשה:
יוצקים את רוטב הדובדבנים על כוסות המלבי ומגישים.
בתיאבון!
לעוד כתבות מתכונים עם ילדים
לא מתחשק לכם להכין קינוחים בבית? אתם מוזמנים לבחור מסעדה למשפחה