המקבילה ההודית לסמי פרדו- קולפי- שהיא מעין גלידה ביתית. ניתן לעשות במגוון טעמים לפי הדמיון. המתכון הבא הוא בסיסי ובנוי על פיסטוק ושקדים. אבל לחילופין, תנסו לעשות בטעמים של צ'אי, פירות העונה, וכל מה שבעצם אתם אוהבים. העיקרון זהה.
באדיבות מסעדת אינדירה תל אביב
צילום דן פרץ
מרכיבים ל- 4 סועדים:
4 כוסות חלב
10 כפיות סוכר
1/2 כפית הל
20 גרם פיסטוק קצוץ
10 גרם שקדים קלופים וקצוצים
להגשה:
תערובת פירות יבשים קצוצים
פיסטוקים קצוצים
קצפת
וופלים/ גליליות
אופן הכנה:
מבשלים את החלב בסיר עד צמצום הנוזל למחצית מכמותו (כשלושת רבעי שעה) תוך ערבוב מתמיד.
לקראת הסוף מוסיפים את התבלינים, הסוכר , הקשיו והפיסטוק ומערבבים היטב.
מניחים בצד את הסיר להתקרר. לאחר שהנוזל מצטנן יוצקים ממנו לתבנית סיליקון ומחלקים ל- 4 מנות אישיות. מכסים עם ניילון נצמד ומעבירים לפריזר להקפאה למשך כ- 5 שעות.
להגשה, משחררים את המנות מתבניות הסיליקון, מעבירים לצלחת הגשה אישית, מעטרים בגליליות, פירות יבשים קצוצים, אגוזים, קצפת, סירופ שוקולד, ובעצם כל מה שאוהבים.
למתכונים נוספים לקינוחים לילדים