מתכון לקשמירי רגן גוש, מתכונים הודים, מתכון לט"ו בשבט • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לקשמירי רגן גוש

מתכון לנזיד כבש ופירות יבשים
נזיד חורפי ועשיר שבמקור נהוג להעשירו עם יוגורט או חלב. למי שמעוניין מטעמי כשרות ניתן להשתמש לחילופין במים ושמנת צמחית.

באדיבות מסעדת אינדירה בתל אביב


קשמירי רגנגוש- אינדירה
צילום גיא הכט

מרכיבים- ל 4 סועדים
חצי ק"ג חזה או כתף כבש חתוך לקוביות ונקי משומן
1/4 כוס אגוזי קשיו טחונים לאבקה
1/4 כוס פירות יבשים קצוצים
בצל לבן גדול קצוץ
2 עגבניות קלופות וקצוצות
ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
4 שיני שום קצוצים
צ'ילי חריף 1 קצוץ
רבע כוס שמן צמחי
2 כוסות חלב/ כוס מים וחצי כוס שמנת צמחית
מקל קינמון שבור לשניים
קורט ציפורן
רבע כפית הל טחון
רבע כפית כורכום
כפית זרעי כוסברה


אופן הכנה:
במחבת עמוקה מחממים את השמן ומטגנים את כל התבלינים למשך דקה עד שטעמיהם ישתחררו לתוך השמן. מוסיפים את הבצל, הצ'ילי והשום והפירות היבשים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב למשך כחמש דקות עד שהנתחים נאטמים ומושחמים.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן למשך 3 דקות נוספות. מוסיפים את החלב (או המים והשמנת הצמחית) יחד עם אבקת הקשיו ומבשלים על אש בינונית עד שמתקבל רוטב סמיך. ממליחם לפי הטעם, טועמים ומשלימים תיבול. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל למשך כשלושת רבעי שעה נוספת עד ריכוך הבשר.
לפני ההגשה מפזרים מעל התבשיל מעט פירות יבשים ואגוזי קשיו קצוצים.

מתכונים נוספים לתבשילים לילדים

הכתבה נוצרה בתאריך : 21/01/2013
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו