מאת: משק ברזילי
נמאס לכם למרוח לילדים שוקולד על לחם או סתם סנדביץ' שגרתי? הנה כמה מתכונים מקוריים לממרחים בריאים שתוכלו להכין בעצמכם, כאלו שבטוח אין לכם במקרר.
צילום: דניאל לילה
חלבה בריאה (כמה פשוט, ככה טעים):
לערבב שתי כפות טחינה גולמית עם כף סילאן או דבש - וללקק את האצבעות.
ממרח נוגט:
לטחון בבלנדר חופן אגוזי מלך עם חצי כוס מייפל אורגני טהור.
למרקם גס.
ממרח זיתים:
לטחון בבלנדר קופסא של זיתים ללא גרעינים אורגני, עם 2 כפות מהנוזלים שלהם, שלוש כפות שמן זית, 10 עלי בזיליקום, 3 שיני שום ושתי כפות של צלפים.
לטחון את הכל למרקם חלק.
מעולה עם גבינה לבנה עיזים 5% או עם ממרח חומוס.
ממרח חומוס:
לטחון בבלנדר שתי כוסות חומוס מבושל עם מי הבישול שלהם עד כיסוי, 3 שיני שום, 2 כפות מיץ לימון כפית מלח וקמצוץ כמון.
לטחון למרקם חלק, ולהוסיף חצי כוס חמאת שומשום מלא.
לטחון שוב למרקם חלק.
טחינה:
לטחון בבלנדר חצי כוס חמאת שומשום מלא, 3 שיני שום, 3 כפות לימון, עגבנייה בשלה אחת קצוצה דק, חצי כפית פפריקה מתוקה וכפית מלח.
למרקם חלק.
העגבנייה מוסיפה טעם מתוק וצבע אחר לטחינה האפורה בדרך כלל.
צזיקי:
לערבב בקערה 3 מלפפונים מגורדים גס בפומפיה, 2 שיני שום כתוש, חצי כפית מלח, כפית מיץ לימון, כף שמן זית וכוס יוגורט עיזים.
עוד כף של לבנה עיזים תסמיך את הצזיקי ותיתן המון טעם.
אפשר להוסיף נענע קצוצה או שמיר. ככה גם אוכלים ירקות בלי להרגיש!
המתכונים באדיבות משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה
לכתבות אוכל לילדים ומתכונים נוספים