מאת: השף שמוליק מולדובן, מעדני פרי יד מרדכי
מתכון לסופגניות גבינה המתאים לחנוכה, כגיוון לסופגניות הרגילות שילדינו כל כך אוהבים
הרכיבים לסופגניות:
600 גרם גבינה לבנה כחושה (לא גבינה רכה)
3 ביצים
3 כפות סוכר חום
4 כפות קמח מחוקות
4 כפות סולת
כף תמצית וניל
כפית תמצית רום
גרידה מלימון אחד
רכיבים לציפוי:
50 גרם חמאה
כוס פירורי אגוזי מלך
אופן ההכנה:
מערבבים את הרכיבים לסופגניות ומניחים בקירור לשעת מנוחה.
מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מעט מלח.
בידיים רטובות: יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג, מעבירים לסיר המים הרותחים, ומבשלים כ-10 דקות.
במקביל מחממים בזהירות במחבת על אש קטנה את חומרי הציפוי (שלא יישרפו).
מצפים את הכדורים המבושלים בפרורי אגוזים.
ההגשה:
מגישים חם עם כפית אחת של מעדן פרי של יד מרדכי:
על כל כדור כפית מעדן פרי בטעם שונה: תות/ תאנים/ משמש/ פירות יער/ תפוז/ פטל/ שזיף/ דובדבן.
אפשר לגוון עם כפית של דבש טהור יד מרדכי מפרחי הדרים/ אקליפטוס/ אבוקדו/ בר.
אפשר גם לגוון עם תוספת של שמנת חמוצה לצד הסופגניות.
בתיאבון!