באדיבות נטלי שוינקלשטיין נטורופתית המטפלת בתזונה ובריפוי טבעי
ערכים תזונתיים: סיבים תזונתיים, פחמימות, חלבונים, שמן, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B3, ברזל, סידן, נתרן, אשלגן, טאנינים, עמילן.
למה זה טוב? הזנה, מניעת מחלות
מצרכים ל 4-5 מנות:
50 ערמונים בקליפתם
ליטר וחצי מים רותחים
חצי כוס חלב סויה
שליש כוס יין לבן משובח
תפוח אדמה גדול
כף שמן זית כתית מעולה
תבלינים: כמון, מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
הוראות הכנה:
לחמם תנור ל220 מעלות.
להכניס את הערמונים לתנור בצלחת עם מעט מים.
לאחר 45 דקות להוציאם ולקלפם (עבודת נמלים) לאחר הקילוף מעבירים למים הרותחים ומשאירים כ-10 ערמונים שלמים או חצויים בצד. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט תפוח האדמה וטוחנים היטב.
מוסיפים את תפוחי האדמה והערמונים שנותרו בצד ומבשלים על אש נמוכה במשך 45 דקות נוספות.
ניתן להכין את המרק מערמונים קלופים מוכנים בשקית אך מומלץ להשתמש בערמונים טריים