באדיבות השף מוחי רעד ממסעדת אלורה
צילום אילן עמיחי
מרכיבים ל-4 סועדים:
חצי ק"ג ריזוטו
חופן עשבי תיבול: ענף אורגנו טרי, ענף טימין, 2 עלי מרווה ובזיליקום טרי
2 בצלי שאלוט קצוץ
50 גר' פרמז'ן
כוס יין לבן
60cc שמנת
כוס ציר עוף
400 גרם חזה עוף
4 עגבניות מיובשות לחות בשמן
כף שמן זית
40 גר' חמאה
5 חוטי זעפרן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה:
את חזה העוף צולים במחבת עם העגבניות כ- 15-20 דקות (עד שהעוף מוכן).
מחממים מחבת עם שמן זית ומעט חמאה, מוסיפים את בצלי השאלוט עד לשקיפות הבצל. מוספים מרווה, טימין ואורגנו. לאחר מכן מוסיפים את הריזוטו והיין הלבן. מערבבים את הריזוטו תוך מזיגה איטית של ציר העוף. מבשלים על אש בינונית במשך 14 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לתערובת מוסיפים את העוף הצלוי ושוב, מערבבים תוך הוספת השמנת. לאחר4 דקות מוסיפים בזיליקום, חמאה, פרמז'ן, מלח, פלפל ואת 5 חוטי הזעפרן, ערבוב נוסף ובתאבון. בזמן ההכנה חשוב תמיד להמשיך לערבב את הריזוטו ואם הוא אינו מוכן עדיין רצוי להוסיף בהדרגתיות עוד ציר ובמקביל להמשיך לערבב.