באדיבות השף מוריס מונייר
חומרים לכ- 20 יח'
מרכיבים לבצק:
1/2 ק"ג קמח
1-כפית מלח
2 כפות סוכר
50 גר' שמן ( קנולה)
50 גר' חמאה ( לא מלוחה)
גרידת לימון
3 ביצים
חצי כוס חלב
חצי קוביית שמרים טריים
שמן לטיגון
חומרים לקונפיטורת פירות יער:
125 מיל' מים
125 גר' סוכר
500 גר' מיקס פירות יער אדומים קפואים ( אוכמניות ,חמוציות ,פטל שחור ואדום)
1 מקל קינמון
אופן הכנה:
ממיסים את החמאה עם השמן ומעבירים לקערה של מערבל מזון או לקערה עם מיקסר ידני.
טורפים פנימה את החלב, הביצים והשמרים ומעבדים למסה אחידה
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (הקמח ,המלח והסוכר).
מעבירים למסת החמאה ומעבדים בזהירות עד לקבלת בצק אחיד.
מכסים בעזרת מגבת לחה ומתפיחים כשעה.
בינתיים מכינים את הקונפיטורה: מעבירים את כל המרכיבים לסיר בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך. מורידים מהאש, מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים גס.
מצננים את הקונפיטורה לטמפרטורת החדר.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור טניס ומתפיחים בשנית על מגש משומן.
בסיר שטוח יוצקים שמן כרבע מגובהו. מחממים את השמן ומניחים את הכדורים לטיגון עמוק של כ 3 דק' עד לקבלת גוון זהוב. מסננים ומניחים על נייר סופג.
בעזרת מזרק או שקית זילוף בקונפיטורה ומקשטים באבקת סוכר.