מתכון פשוט וטעים להכנת פיצה
מסעדת פסטה מיאה מציעה מתכון קל שהילדים יכולים לעזור להכין ולחסל....
מרכיבים:
בצק-
250 גרם קמח ועוד קצת לקימוח
1 כפית מלח
15 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
120 מ"ל מים פושרים
30 מ"ל שמן זית
רוטב לפיצה-
50 מ"ל שמן זית
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
1 גזר מגורר על פומפייה דקה
1 קופסאות עגבניות מרוסקות (מאיכות טובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות שאוהבים:
גבינה צהובה מגוררת / מוצרלה איכותית או כל גבינה אחרת שהילדים אוהבים.
זיתים
פטריות
תירס
פרוסות דקות של עגבנייה
ועוד...
אופן הכנה:
לבצק: ממיסים את השמרים במים, מוסיפים את הסוכר. לאחר 10 דקות, עם הופעת קצף על פני המים מוסיפים את התערובת לקמח (במרכז הקמח יוצרים שקע ואליו שופכים את התערובת). לשים בעזרת הידיים עד ליצירת בצק. מוסיפים שמן ומלח ולשים עד לאחידות וגמישות. יוצרים מהבצק כדור, עם סכין מסמנים X ומניחים בקערה. מכסים בקערה ומניחים במקום חמים להתפחה (עד להכפלת נפח). יוצרים מהבצק צורה של דסקית ואותה מרדדים לפיצה בקוטר של כ-30 ס"מ.
רוטב פיצה בסיסי: בסיר כבד מטגנים בצל ושום בשמן עד להזהבה. מוסיפים גזר ומטגנים כ-10 דקות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להתאחדות הרוטב (הרוטב צריך להיות סמיך ומבריק) במשך כשעה. מתבלים לפי הטעם.
הרכבת הפיצה: פותחים את בצק הפיצה לעיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. על בצק הפיצה הפתוח, מורחים בתנועות מעגליות מס' כפות של רוטב עגבניות בצורה אחידה. משאירים 11/2 ס"מ של שוליים ללא רוטב מסביב לכל הפיצה. מפזרים 130 גרם גבינה צהובה מגוררת או גבינת מוצרלה איכותית על כל הפיצה בצורה אחידה.
בשלב זה ניתן להוסיף כל העולה על הדעת כתוספות: זיתים מגולענים, פרוסות עגבנייה, פפרוני, פטריות, תירס וכל מה שאוהבים. ניתן להחליף חלק מהגבינה בגבינה אחרת בשביל הטעם כמו: גבינת ברי, קממבר וכו'.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-25 דקות.