איך מרכיבים משלוח מנות שיכול להיות גם מפנק וגם לא משמין מדי. התשובה בכתבה הבאה
מאת: שומרי משקל
במסגרת אורח החיים שלנו אנחנו חוגגים חגים, מתארחים בסופי שבוע בארוחות משפחתיות ומשתתפים באי
צילום שלומי ארביב
הסוד הוא בהיערכות מראש לחג, שתאפשר להכין משלוח מנות מושקע ויפה, שיכלול דברים טובים ולא "יקרים" בנקודות.
כדי שנוכל לחגוג כהלכה את חג הפורים, כדאי להרכיב משלוח מנות מפנק, טעים ומפחית את ייסורי המצפון. הנה דוגמה למשלוח על פי ניקוד שומרי משקל.
-
בשביל הפינוק- חטיף מיני טוויסט= 1 נק' ליחידה.
-
למען הצבעוניות - 4 מרשמלו= 1 נק'
-
לתחושת הילדותיות.. סוכרייה על מקל ללא סוכר= ½ נק'
-
לאיזון המתיקות - חבילת בייגלה (27 גר')= 1.5 נק'
-
שיהיה עם מה להתעסק בפה- סוכרייה ללא סוכר- (4 סוכריות= ½ נק')
-
בשביל לא לטרוף משהו אחר-מסטיק ללא סוכר= (5 יח'= ½ נקודה)
-
בשביל המסורת- אוזן המן ממוצעת= 3 נק'.
-
למשפחתיות ואהבה- 2 נשיקות= 1 נק'.
-
בשביל הבריאות- חטיף אנרג'י= 1 נק'.
-
לנחושים שבינינו-דלגית קפיצה- 20 דק' של קיפוץ ישרפו 250 קל' = 1 אוזן זמן.
סה"כ הנקודות במשלוח המנות: 10 נקודות.
(טיפ!! חסכו בשבוע שלפני פורים כל יום 2 נקודות ותיהנו ממשלוח המנות ללא ייסורי מצפון).
ונקנח במתכון שמהווה תחליף לאוזן המן:
מתכון לעוגיות פילו ושוקולד- (12 מנות ) כל עוגייה מכילה 40 קלוריות בלבד.
חומרים:
1 כף מרגרינה, מומסת
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
3 עלי פילו
30 גרם שוקולד מרירי
תבנית אפייה שטוחה, משומנת בתרסיס שמן.
אופן ההכנה:
-
מחממים תנור לחום בינוני-גובה (190 מעלות)
-
מערבבים בקערית את המרגרינה וקליפת התפוז. שומרים בצד.
-
שוטחים עלה פילו אחד על משטח עבודה. בינתיים מכסים את העלים הנותרים ביריעת פלסטיק, כדי שלא יתייבשו.
-
מברישים את עלה הפילו בשליש מהמרגרינה. חותכים את עלה הפילו ל- 3 משולשים ומגלגלים כל משולש מהחוד אל הבסיס. מכינים כך את כל המשולשים.
-
מניחים בתבנית המשומנת את העוגיות, כשה"תפר" כלפי מטה. אופים כ- 10 דקות , עד שיזהיבו. מצננים מחוץ לתנור.
-
ממיסים את השוקולד (על אדים או במיקרוגל) . פורשים יריעת נייר פרגמנט. טובלים כל עוגייה בשוקולד המומס, ומניחים על נייר הפרגמנט. מקררים חצי שעה.
להמסת השוקולד במיקרוגל: שמים את השוקולד בקערית, מחממים 15 שניות בעוצמה גבוהה, בוחשים ומחממים 15 שניות נוספות.