-תזונת ילדים-תזונה נכונה לילדים-סדנאות בישול נכון לילדים-שף בכיף • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

יבשלו-ילמדו

עוד דרך להביא את הילדים למודעות בגין תזונה נכונה היא לרשום אותם לסדנאות בישול ואפיה כך יוכלו לשלוט ולדעת מה נכנס לגופם.

מאת :שף בכיף

 

 

בעידן של היום עם המחשב, הפייסבוק והעבודה שלרוב ההורים אין הרבה פנאי קל מאד למצוא ארוחות צהריים וערב מהירות לילדים. דרך מהנה להביא לידיעתם ולידיעתכם על ערכי התזונה הן סדנאות בישול לידים.

 

ישנן כמה סיבות לשכיחות העלייה במשקל אצל ילדים שכיחה כיום מאשר בעבר. המבחר העצום שקיים בכל סופר ומכולת לחטיפים וממתקים המכילים קלוריות לא מועטות ולרוב נמצאים לנגד עיני הילד בקופה, השעות הדלות של הילד בפעילות ספורטיבית שלא נותנת מקום לשריפת הקלוריות.

 

את זמננו בתור הורים אנו מנסים לחלק בין צרכיהם של הילדים וחינוכם לבין קריירה, דאגה לבית, זמן איכות עם המשפחה ובין לבין זמן לעצמנו. בכל הטירוף הזה אנו מנסים לחנך אותם  להבחין בין טוב לרע ומה נכון בשבילו ומה פחות לשם התפתחותו התקינה הן הפיזית והן הרגשית.

 

לתזונה נכונה יש מקום מאוד הכרחי בהתפתחות התקינה של הילד. אנו דואגים שהילד התפתח בחוגים שונים ומגוונים ולא נותנים את הדעת לחוגי בישול או סדנאות בישול ואפיה במיוחד לילדים כך שהם יקבלו את הידע הביטחון והכלים.

 

האוכל המהיר לכל סוגיו הוא פתרון קל לשובע והוא לוקח חלק גדול באורח החיים המודרני. אך צריך לזכור שהוא מתאפיין בערך תזונתי מועט. גם אנחנו כהורים מנסים להימנע מאכילת דברים שאינם תורמים לתזונתינו ומנסים תחלופות שגם יהיו בריאות וגם טעימות אך לפעמים מרגישים כי אין ברירה או שלא נותנים מספיק חשיבות לנושא.

 

ההבדל הכמעט עיקרי בין בישול ואפיה ביתי למוצר מוכן וקנוי הוא בחומרים המשמרים וצבעי המאכל, שלהם יש השפעות רבות בחיי היום יום במיוחד אצל ילדים. ילדים רגישים יותר להשפעת צבעי המאכל המוספים במזון המהיר בגלל שטח גופם הקטן והם גם קהל יעד למזון שהתווספו לו צבעי מאכל שכך נראה להם אטרקטיבי יותר.

 

תזונה לקויה יכולה לגרום לכמה תסמינים לא פשוטים בחיי הילד. לדוגמת איכות השינה.  שינה לא תקינה אצל  ילדים, הנובעת מחסרים תזונתיים, פוגעת בתפקוד היומיום שלהם ומתבטאת בדפוסי התנהגות כגון ישנוניות וחוסר ריכוז, אי יציבות רגשית ואי שקט. דוגמה נוספת ניתן לראות לפי מחקר שנערך בגרמניה שהראה כי  תוספי מזון בחטיפים מלוחים ומתוקים עשוי לגרום גם לפעלתנות יתר או התקפי זעם אצל ילדים.

 

 

סימפטום נוסף שחייבים לקחת בחשבון הוא ההשמנה. השמנה לא רק שיכולה לגרום לסיבוכים בריאותיים כגון סכרת ובעיות לב אלא גם לבעיות חברתיות ולפגיעה בדימוי העצמי. לכן חשוב מאוד שהילד יקבל מושג על מה נכנס לגופו וכבר מגיל צעיר ירכוש לעצמו את הבסיס הנכון. סדנאות בישול לילדים יכולות להוות מקור טוב וחוויתי לדבר.

 

"ילדי המפתח", לצערנו,  הפכו לתופעה שכיחה.  רוב הילדים חוזרים מבית הספר ולרוב אין הורים שיקבלו את פניהם. לכן ארוחת הצהריים הופכת לדברים הטעימים שלא צריך להתאמץ מדי בהכנתם; פלאפל' שווארמה או פיצה ולקינוח איזה חטיף או ממתק. או שפשוט הם מכינים לעצמם מזון תעשייתי שרק צריך לחמם במיקרוגל.

 

נכון שזה פשוט וקל ולא מצריך עבודה, אך ברגע שהילדים יהיו מודעים למה שהם מכניסים לגוף, הם ישמחו להכין לעצמם את ארוחת הצהריים והכי חשוב את הקינוחים. כך אנו יכולים להיות בראש שקט שהילדים אוכלים נכון.

 

 

אם אין להורים את הכוח או הידע להעביר לילדהם אפשר לפתוח בפני הילד עולם ומלאו של טעמים וריחות והמון ידע שיתרום לו לעתיד באמצעות חוגי אפיה ובישול .

 

כהורים יש לנו תפקיד מאוד חשוב. אנו צריכים להעניק לילד גם את הידע וגם את הכלים לבישול ואפיה ולהוכיח להם שהשד לא כזה נורא ואפילו מהנה וטעים.

 

חשוב שהילדים יקבלו כלים וידע על מה נכנס לגופם ויבינו כי תפקיד התזונה גם באחריותם וגם להם יש את הזכות והעונג לבשל ולאפות.

  

באדיבות שף בכיף סדנאות בישול לילדים

עוד על תזונת ילדים:

על ערכי ארוחת הערב

עוברים לתזונה נכונה

אמל'ה הילד לא אוכל

הכתבה נוצרה בתאריך : 20/10/2010
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו