שף בכיף מציע לכם ההורים הפעלה כיפית וטעימה במיוחד יחד עם הילדים. אז קדימה, למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים והתחילו בהכנתם של הברווזים המתוקים.
מאת: רווית חן, שף בכיף
החומרים הדרושים:
בצק סוכר או מרציפן, אותם ניתן לקנות בכל החנויות המתמחות (מרציפן ניתן להשיג גם בסופר
צבעי מאכל לצביעת בצק סוכר - רצוי בג'ל. הפעם בצבעים של: צהוב, לבן, חום ואדום
:הכנה מוקדמת
צבעו גוש של בצק סוכר (או מרציפן) בצבע מאכל צהוב. רצוי להשתמש בצבע מאכל בג'ל המיועד לבצק סוכר
טבלו קצה של קיסם בצבע ומרחו את נקודת הצבע על בצק הסוכר
לושו את הבצק היטב עד שצבעו הופך לצהוב בצורה אחידה .
באותו האופן צבעו עיגול קטנטן באדום - בשביל המקור, ועיגול קטן בחום - לאישונים.
שלבי הפיסול:
את הקצה הדק והמחודד יש להרים מעט למעלה וליצור זנב.
את החלק שנשאר בצד חלקו שוב לשניים. אלו הן הכנפיים. גלגלו כל אחת מהן לכדור ולאחר מכן לחרוט (כמו גזר).
רוית חן היא מנחת סדנאות שף בכיף - סדנאות בישול ואפייה לילדים
לכתבות נוספות בנושא עיצוב עוגות יום הולדת
לאחר מכן, חברו את הכנפיים לצדי הגוף, כשהחלק הצר פונה לכיוון הזנב.
ליצירת העיניים יש ליצור שני כדורים קטנטנים של בצק לבן, לשטח אותם ולמקם בראש.
בשביל ליצור את האישונים יש לגלגל שני כדורים קטנים עוד יותר מבצק חום וחברו אותם לעין בעזרת קיסם.
ליצירת המקור יש לגלגל כדור קטן של בצק אדום, וליצור ממנו נקניק שמן. לחצו ושטחו אותו ולאחר מכן הניחו אותו בקדמת הפנים של הברווז.
לחצו במרכז הפה בעזרת קיסם וכופפו מעט את החלק העליון. יש לכם את מקור.
הברווזון המתוק מוכן. עכשיו נותר רק להשיט אותו באמבטיית קצפת מתוקה ולהגיש.
לאתר של שף בכיף