לארבעה סועדים
מרכיבים:
12 צלעות טלה דקות בעובי
2 כפות שמן זית
לרוטב:
1 כוס ציר בקר
1/2 כוס יין אדום
1 כף מיץ לימון
4 כפות סוכר
1 בצל קצוץ דק
1 שן שום
מלח ופלפל
להכנת החיטה:
1/3 כוס שמן זית
צרור נענע קצוץ דק
חופן חמוציות
1/2 ק"ג דובדבנים חצויים ומגולענים
אופן ההכנה:
ממליחים ומפלפלים את הצלעות וסוגרים במחבת כבדה ולוהטת כדקה מכל צד.
לרוטב:
מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום, ציר הבקר והיין ומצמצמים עד 1/2 מהכמות. לאחר מכן מוסיפים את פירות היער, הלימון, הסוכר, המלח והפלפל ומבשלים על אש בינונית למשך 10 דקות.
לחיטה:
בסיר עם – 6 כוסות מים מבשלים את החיטה למשך כחצי שעה (עד שהיא נעשית פריכה) ומסננים.
מתבלים בנענע, בחמוציות, בדובדבנים ובשמן הזית.
להגשה -מניחים צלע טלה על סלט החיטה ויוצקים מ