6 מיליון נספים, אפילו לאוזניים בוגרות המספר הזה לא נתפס. אז איך מספרים לילדים את אשר ארע בשואה. כיצד דואגים שלא נשכח. הנה מספר דרכים שיסייעו לכם.
מאת: מערכת לגדול
יותר מ-65 שנה אחרי (1933-1945) והדור של ניצולי השואה הולך ופוחת, גם לילדים שהם נכדים ונינים של ניצולי השואה לא בהכרח נשאר מקור ראשון ממנו הם יכולים לשמוע זיכרונות וסיפורים. גם הדור השני והשלישי לשואה, ההורים והסבים לא תמיד בוחר או מסוגל לספר ולהעביר את מה שהוא שמע לדור שאחריו. מה שבטוח שאסור לשכוח. אז איך בכל זאת חושפים את הילדים למה שקרה.
טלוויזיה
כבכל שנה ביום השואה ערוצי הטלוויזיה משדרים תוכניות וסרטים על השואה. בערוץ הילדים יתקיימו שלל תוכניות ומשדרים המספרים את סיפור השואה בצורה עדינה (עד כמה שאפשר) המותאמת לילדים.
ספרים
למי שקשה לספר על השואה לילדים יכול לתת להם לקרוא או להקריא להם ספרים בנושא. ספרים רבים נכתבו על השואה, מתוכם מספר לא מועט מהם מיועד לילדים ולנוער.
אינטרנט
בעידן הטכנולוגי, ישנם מספר רב אתרי אינטרנט המסבירים, מספרים וממחישים את השואה. ממומלץ להורים לגלוש יחד עם הילדים באתרים אלו ולהסביר לענות ולעזור להם להבין. אתרים בנושא שואה
טקסים
כמעט כל עיר או מועצה מקומיים עורכת טקס בערב יום השואה או ביום השואה עצמו. אפשר לקחת את הילדים לאחד הטקסים.
מוזיאונים
"מוזיאון יד ושם" בירושלים ומוזיאון "לוחמי הגטאות" מוזיאון יד ושם מתעדים, מציגים ממחישים ומנציחים את השואה וקורבנותיה. במוזיאון תוכלו לראות את רשימת שמות הקורבנות, תמונות מהשואה, רשמים, ספרים ותערוכות. מוזיאון "לוחמי הגטאות" או המוזיאון היחיד שהוקם על ידי ניצולי שואה, גם "לוחמי הגטאות" ממחיש ומתעד את אירועי השואה. בשנת 1995 הוקם במקום גם מוזיאון "יד לילד" המנציח את הילדים שנספו בשואה ומטרתו ליצור מפגש בין המבקרים הצעירים ובין עולמם של הילדים שחיו בתקופה ההיא. המוזיאונים פתוחים בכל ימות השנה (יש לברר מולם שעות פעילות).