ליצן החצר, מוקיונים ועוד רעיונות מקוריים להכנת משלוחי מנות לפורים. הכינו את הסוכריות, השוקולדים והממתקים!
מאת: רינה ג'וי, עיצוב עוגות
מצרכים:
תבנית להכנת סוכריות שוקולד סמיילי עם מקל
מקלות לסוכריות
600 גרם שוקולד מריר/חלב/לבן
קרם רויאל אייסינג צבעוני בשקיות זילוף
צנטרים: 2#, 3#, 233#, M1
סוכריות קטנות לקישוט, סוכריות גומי מסוכרות
בצק סוכר צבעוני
ממסים את השוקולד בסיר כפול (בן מארי) מעל הכיריים. ניתן להמיס את השוקולד גם במיקרוגל בכלי המיועד לחימום במיקרוגל, בתוך שקית זילוף או בתוך בקבוקון המסה.
יוצקים את השוקולד המומס לתבנית. מנערים קלות את התבנית כדי לשחרר בועות אוויר. ממקמים את מקלות הסוכריות בתבנית ע"י גלגול קצה המקל בשוקולד כך שהשוקולד יעטוף את קצה המקל מכל צדדיו. מכניסים את התבנית למקרר או למקפיא עד שהשוקולד יתקשה.
לאחר שהשוקולד התקשה, חולצים את הסוכריות מהתבנית.
הכנת קרם רויאל לקישוט
החומרים:
3 כפות אבקת מרנג
480 ג' (4 כוסות מדידה) אבקת סוכר
5 כפות מים פושרים
אופן ההכנה:
1. מערבלים במהירות נמוכה את אבקת הסוכר עם אבקת מרנג.
2. מוסיפים את המים וממשיכים לערבל כ-7-10 דקות במהירות בינונית.
* השימוש באבקת מרנג (אבקת חלבון מפוסטר) בטוח ובריא יותר משימוש בחלבון ביצה חי
מחלקים את הקרם למס' מנות, צובעים בצבעי המאכל של וילטון ומכניסים לשקיות זילוף.
בעזרת צנטר 2# מזלפים את פני הדמות
אסתר המלכה: מרדדים סוכריית גומי ממנה נקרוץ כתר (חצי כוכב)
ממקמים את הכתר על ראש הבובה ומזלפים תלתלים בעזרת צנטר 3#. קושרים סרט צבעוני על המקל.
ממקמים את המלכה אסתר בתוך שקית משלוח המנות כאשר ראשה מציץ החוצה, סוגרים השקית וקושרים בסרט צבעוני.
ליצן החצר: מכינים 3 כדורים מבצק סוכר צבוע. את הכדורים מפסלים בידיים לצורך טיפה מוארכת. מדביקים את הצורות שנוצר לראש הליצן בעזרת קרם רויאל. מוסיפים רצועת בצק סוכר מול העיניים. מדביקים בעזרת קרם רויאל סוכריות קטנות בקצה כובע הליצן.
מוקיון: מוסיפים אף מוקיוני בעזרת צנתר 3#, ממקמים סוכרית גומי על ראש המוקיון ומזלפים שיער בעזרת צנטר מיוחד 233# מסביב לסוכרית הגומי ועד לקצה החיוך. את כובע המוקיון ניתן לעטר בסוכריות צבעוניות קטנות.
באופן דומה יוצרים דמויות נוספות.
חג שמח!
לכתבות בנושא עיצוב עוגות יום הולדת