החומרים ל-40 סופגניות:
· 1/2 ק"ג קמח
· 1/3 כוס סוכר (
· 1 כפית מלח (
· 3/4 כוס חלב/מים (
· 4 ביצים
·
·
· 1 כף ברנדי
אופן הכנה:
· מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.
· מוסיפים את הביצים, מלח ולשים במשך 7 דק' במהירות בינונית-איטית.
· מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
· מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפ' החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
· מחלקים את הבצק ל-40 יח' של
· מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.
· מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.
· ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.
· בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.