לכבוד חג החנוכה רינה ג'וי מכינה יחד איתכם ועם הילדים מאפינס מיוחדים, צבעוניים וטעימים לחג.
מאת: רינה ג'וי
קרם ציפוי אמריקאי – באטרקרים
החומרים
150 גר' חמה/מרגרינה/מחמאה (עדיף עם מלח)
1 כפית תמצית (עדיף תפוז/פירות יער/רום/וניל)
2 כפות חלב/שמנת להקצפה/מים
560 גר' אבקת סוכר
1 כף אבקת מרנג
אופן ההכנה:
ערבבו במיקסר במהירות בנונית את המרגרינה, החלב והתמצית הטעם, הוסיפו את אבקת הסוכר ואבקת המרנג' עד לקבלת מרקם אחיד (בעזרת מרית גרדו את דפנות הקערה). ערבבו למשך דקה נוספת.
בראוני קאפקייקס – תערובת להכנת 20 קאפקייקס
חומרים:
3/4 1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
30 גרם שוקולד מריר קצוץ
1/2 1 כוסות חמאה חתוכה לקוביות
1/2 1 כוסות סוכר
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה:
נחמם את התנור לחום 180 מעלות צלזיוס. נכין תבנית למאפינס עם מנג'יטים.
נערבב בקערה את הקמח עם המלח.
נמיס את החמאה בסיר מעל האש נמוכה, כעת, נוסיף את השוקולד ונערבב עד שימס לגמרי.
נעביר את תערובת השוקולד המומס לקערה גדולה והוספו סוכר, ביצים, תמצית וניל. ערבבו היטב.
נוסיף את הקמח והמלח ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה. הוספו את האגוזים הקצוצים.
שפכו את התערובת למנג'טים שבתבנית ואפו 18-20 דקות עד שקיסם אותו תנעצו במרכז הקאפקייק יצא נקי. קררו את הקאפקייקס על רשת צינון.
צביעת הקרם בצבעי מאכל ג'ל
ליצירת צבע כחול עמוק מומלץ להשתמש בצבע כחול מלכותי וסגול של וילטון.
את הקרם הצבוע נעביר לשקית זילוף עם צנטר וסגרו את השקית עם גומייה.
לפני שנתחיל בקישוט יש למרוח על הקאפקייק שכבה דקה של קרם.
עם צנטר מס M 1 (2110) נזלף כוכב במרכז הקאפקייק ומסביבו כוכבים נוספים.
ניצור את סמלי החג מבצק סוכר בעזרת חותכנים שונים.
נצבע בצק סוכר לצבע הרצוי ונשתמש בחותכן סביבון.
את הסביבון נקשט עם קרם רויאל צבוע ומוכן בשפופרת של וילטון.
נמקם את הסביבון על ראש הקאפקייק.
באופן דומה נקשט קאפקייק בקרם חמאה צבוע בכתום. הפעם נזלף הקרם בצורה ספירלית מלמטה למעלה. נחזיק הצנטר ב-90 מעלות משטח הפנים של הקאפקייק.
על הקרם נזרה סוכריות צבעוניות ונמקם מטבע שוקולד בראש הקאפקייק.
בתיאבון וחג שמח!
רינה ג'וי היא חברה המתמחה בעיצוב וקישוט עוגות. רינה ג'וי מעבירה סדנאות לעיצוב עוגות ברמות שונות לכל הגילאים.