פעילות מתוקה לקראת ראש השנה עם הילדים. הכנת סוכריות תפוח מבצק סוכר מצופות בקרם רויאל.
מאת: רינה ג'וי
החומרים הדרושים:
חבילת בצק סוכר
צבע מאכל ירוק עלה
צבע מאכל אדום
חותכנים שונים
מתחילים בהכנת קרם רויאל:
החומרים לקרם:
3 כפות אבקת מרנג
480 ג' (4 כוסות מדידה) אבקת סוכר
5 כפות מים חמים
אופן הכנת הקרם
מערבלים במהירות נמוכה את אבקת הסוכר עם אבקת המרנג. מוסיפים את המים וממשיכים לערבל כ-7-10 דקות במהירות בינונית.
* השימוש באבקת מרנג (אבקת חלבון מפוסטר) בטוח ובריא יותר משימוש בחלבון ביצה חי.
אופן הכנת הסוכריות
- לשים את בצק הסוכר, מרדדים אותו וקורצים סוכריות מתוקות בעזרת החותכנים אותם בחרתם (עדיף חותכן בצורת תפוח).
-
כדי שהבצק לא ידבק למשטח העבודה ולידיים, השתמשו בקורנפלור או בבצק סוכר.
-
צובעים את קרם הרויאל שהכנת קודם. חלק מהכמות באדום והיתר בירוק. הצביעה נעשית על ידי טבילת קצה קיסם בצבע מאכל ג'ל וערבוב הקיסם הצבוע בקרם הרויאל. נדרשת כמות מאוד קטנה של צבע לצביעת הקרם.
-
מעבירים את הקרם הצבוע לשקית זילוף חד פעמית. גוזרים את קצה השקית.
- ביד חופשית צובעים וממלאים שטחים עם הקרם.
-
ממתינים מספר דקות שהקרם רויאל יתקשה.
ניתן לכתוב על הקרם הקשה בטוש אכיל בצבעים שונים.
מה שנותר הוא לסדר בכלי יפה. ולקשט את שולחן החג בסוכריות צבעוניות ומתוקות. חג שמח!
לכתבות נוספות בנושא עיצוב עוגות יום הולדת