מבית היוצר של זמי שרייבר ממסעדת סנדר (החל מ- 1948)
כמות ל- 25 עד 30 יחידות
מתכון למרק עוף:
מרכיבים:
עוף שלם מחולק
חצי קילו עצמות בקר
2 גזרים
2 בצלים
1 תפוח אדמה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
1 שורש
כף אבקת עוף אמיתי
כפית מלח
אופן ההכנה:
את העוף והעצמות מבשלים בתוך סיר עם מים עד למצב רתיחה. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים. מוסיפים מים חדשים מכניסים את העוף והעצמות. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים(אחרי שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ- 45 ד'. בסוף הבישול מוציאים את העוף ומסננים ממנו נוזלים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה והמרק מוכן.
חומרים לכופתאות:
רבע ק"ג קמח מצה
4 ביצים
2 כוסות מים חמים
2 כפות שמן
מלח, פלפל לבן לפי הטעם
אופן הכנה:
לשים בקערה את כל החומרים עד קבלת עיסה אחידה.
יוצרים כדורים (בגודל של כדור פינג פונג).
מרתיחים מים בסיר עם מעט שמן ומלח ומניחים את הכדורים לבישול של כ- 10 דקות.
יודעים שהם מוכנים כשהם צפים למעלה.
סמוך למועד הארוחה מעבירים את כדורי הקנידלך לחימום אחרון במרק עוף צח.
מגישים לכל סועד מעט מרק עוף ושלושה עד ארבע כדורים.
בתיאבון וחג חירות שמח!