ליקופן הוא פיגמנט המצוי בעגבנייה. לרגל חודש המודעות לליקופן, מקבץ מתכוני עגבניות של חברת פריניר שילדים אוהבים
מאת:
פיגמנט ה"ליקופן" (האדום) אינו מצוי בגוף האדם באופן טבעי, אך נחשב לאחד הפיגמנטים החשובים ביותר לבריאותנו שניתן לצרוך אותם באמצעות תזונה וכך להקטין את הסיכוי לחלות בסרטן ובמחלות לב.
מחקרים מראים כי על גופנו לצרוך 3-6 מ"ג ליקופן בכל יום, ההפתעה הגדולה אם כך, היא שניתן למצוא יותר ליקופן זמין בעגבנייה מבושלת מאשר בטרייה. הליקופן נחשב לפיגמנט עמיד ואינו נהרס בבישול, כך שניתן לצרוך אותו גם דרך מאכלים מעובדים כמו רוטב או רסק עגבניות ובעזרת השמן שבמזון הוא נספג בגוף ביתר קלות.
מתכון לאורז בעגבניות וגרגירי חומוס (כ 15 מ"ג ליקופן במתכון)
החומרים:
1 יח' "רוטב פסטה משפחתי" של "פריניר "
1 בצל בנוני קצוץ.
4 כפות שמן.
2 כוסות אורז מובחר.
2 כוסות מים חמים.
כוס גרגירי חומוס מבושלים ( אפונה / שעועית / עדשים ..וכו' ).
עירית קצוצה לעיטור .
אופן ההכנה :
מחממים את השמן , ומאדים את הבצל עד לקבלת גוון זגוגי, זהוב. מוסיפים את האורז ומאדים יחדיו . מוסיפים את החומוס, את המים הרותחים ואת הרוטב פסטה המשפחתי של "פריניר ". מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש למשך 20 דקות . מגישים חם מעוטר בעירית קצוצה .
רוטב בולונז (כ 30 מ"ג ליקופן(
החומרים :
2 יח' של "רוטב משפחתי" של "פריניר" / "רוטב פיצה" של "פריניר".
4 כפות שמן זית.
1 בצל קצוץ.
אופן ההכנה
לחמם את שמן הזית ולאדות את הבצל עד לקבלת גוון זגוגי זהוב .
להוסיף את הבשר ולאדות אותו עד לשינוי הצבע.
להוסיף את הרוטב המשפחתי / רוטב הפיצה של "פריניר" .
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ 10 דקות.
להגיש על פסטה חמה.
מתכון לכדורי בשר ברוטב עגבניות (כ 30 מ"ג ליקופן)
החומרים:
2 יח' רוטב משפחתי של "פריניר".
כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה).
מלח ופלפל לפי הטעם.
שן שום קצוצה.
1/2 כפית אבקת אפייה.
1 בצל מגורר.
אופן ההכנה
מערבבים יחדיו את הבשר הטחון, התבלינים, הבצל המגורר, הפטרוזיליה, ואבקת האפייה.
מהמרקם המתקבל יש לעשות כדורונים ולהניח על תבנית מחופה בנייר אפייה. להכניס לתנור (מחומם) ל 180 מעלות כ 10 דקות, לצקת מעל את הרוטב המשפחתי של "פריניר" ולאפות יחדיו עוד כ 5-10 דקות .
מתכון לפיצה (כ 17 מ"ג ליקופן)
החומרים
1 יח' "רוטב פיצה" של "פריניר".
2 כוסות קמח.
1 כפית שמרים יבשים.
קורט מלח.
4 כפות שמן זית.
כף סוכר.
מים לפי ספיגה.
גבינת מוצרלה.
תוספות: בצל , פלפלים , עגבניות , פטריות , זיתים ...ושאר מיני הפתעות.
אופן ההכנה
לשים יחדיו בבלנדר את חומרי הבצק – קמח, שמרים, מלח , סוכר, שמן זית ומים עד לקבלת בצק נוח וצמיגי . מניחים את הבצק למנוחה כ 15-20 דקות, משטחים אותו ( קורצים עיגולים ) ויוצקים מעל את רוטב הפיצה של "פריניר". מפזרים מעל גבינת מוצרלה, במידה ורוצים מפזרים תוספות של ירקות ומכניסים לתנור ב 200-220 מעלות לכ 10-12 דקות .
מתכון לפיצה פרצופונים (כ 17 מ"ג ליקופן)
גם טעים וגם נעים ... כשאנחנו רוצים לעלות חיוך רחב ל
כל מה שצריך זה לחמם "רוטב פיצה" של "פריניר" ושלל ירקות, והכי חשוב דמיון ...
מורחים את הלחם ב"רוטב פיצה" ( ניתן לפזר גבינה ) ונעטר בשלל ירקות ותוספות. ניתן להגיש את הפרצופונים חמים או קרים לפי הטעם.
מתכון לפתיתים אדומים (כ 15 מ"ג ליקופן)
החומרים
1 יח' "רוטב משפחתי" של "פריניר".
1 בצל בנוני קצוץ ( לא חובה ) .
4 כפות שמן.
1/2 שקית פתיתים אפויים בכול צורה שאוהבים.
( 2 כוסות מים חמים ).
אופן ההכנה
מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד לגוון זגוגי .
מוסיפים את הפתיתים ומאדים עד להשחמה .
מוסיפים את המים הרותחים ואת ה"רוטב המשפחתי" של "פריניר".
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ל 15-18 דקות .
מתכון לקנלוני (כ 30 מ"ג ליקופן)
החומרים :
2 יח' "רוטב משפחתי" של "פריניר".
1 חב' קנלוני.
מלח פלפל לטעמכם.
1 כפית שום כתוש.
1 כפית אורגנו.
1 בצל בנוני מגורר.
אופן הכנה
לשים יחדיו את הבשר, התבלינים , השום, האורגאנו והבצל .
ממלאים את הקנלוני ומניחים בתבנית מחופה בנייר אפייה.
מערבבים את ה"רוטב המשפחתי" של "פריניר" עם כוס מים ויוצקים מעל .
מכניסים לתנור ל 180-200 מעלות ל 25-30 דקות ומגישים .
מתכון לפסטה ברוטב רוזה (כ 30 מ"ג ליקופן)
החומרים :
2 יח' "רוטב משפחתי" של "פריניר".
1 יח' שמנת מתוקה.
מעט פלפל שחור גרוס.
לעיטור - עירית / פרמזן מגוררת.
אופן ההכנה :
מרתיחים יחדיו את השמנת עם ה"רוטב המשפחתי" של "פריניר ".
מוסיפים פלפל שחור גרוס .
יוצקים מעל הפסטה החמה, מעטרים בגבינת פרמזן ומגישים.