מתכון לחמישה סועדים
מרכיבים:
10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים סוג דזירה
חצי קילו שעועית אדומה
200 ג' שעועית לבנה
200 ג' שעועית ברבוניה
שני בצלים לבנים מטוגנים קצוצים
2 בצלים לבנים קצוצים
חצי ק"ג בשר שריר מבקר(רצוי מוכשר)
200 ג' שומן חזה בקר חתוך לקוביות
קישקע ממולא (לפי בחירה)
5 ביצים קשות
(מי שאוהב יכול להוסיף חצי ק"ג עצמות בקר או גם עצמות עוף)
2 כפיות מלח(יכול להיות יותר – תלוי אם השתמשתם בבשר מוכשר או לא)
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה אדומה מתוקה
כפית פפריקה אדומה חריפה
אופן הכנה:
מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד האכילה. מסדרים בסיר תפוחי אדמה, שעועית, בצל, קוביות השומן ושאר התבלינים. מוזגים מים עד לכיסוי ומערבבים. מוסיפים מעל התכולה את הבשר, הקישקע והביצים הקשות. משלימים עם מים עד כיסוי. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים למשך שעה עד ארבע שעות על הגז. מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה.
מעבירים את הסיר(כשהוא מכוסה)לתוך תנור ב- 140 מעלות לבישול איטי של 18 שעות לפחות. למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר.
ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים כשאוכלים.