מתכוני דים סאם שיעסיקו אתכם ואת הילדים ביום כיף במטבח. מסעדת דים סאם נרתמה למשימה ואם לא בא לכם ללכלך את המטבח יש גם סדנאות למשפחה במסעדה.
מאת:
מתחילים עם מתכוני בצק שונים ואחר כך עוברים למליות
* כמויות הבצקים ל- 60 יח' כיסונים.
מתכון לבצק שקוף
מרכיבים:
2-3 כפות עמילן תפו"א
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1500 מ"ל מים רותחים
אופן הכנה:
מניחים את כל המוצרים בקערה ומערבבים במהירות עם המים הרותחים, לאחר שכל המים נספגו לתוך הבצק מכסים את הקערה בניילון נצמד או במכסה אטום וממתינים 20 דקות.
לשים את כל הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, כל ריבוע מגלגלים לצורת "נחש" בקוטר
בצק שמרים (באו)
מרכיבים:
2 כפות שטוחות של שמרים יבשים
650 מ"ל מים פושרים
2 כפות שטוחות של אבקת אפייה
2 כפות סוכר
אופן הכנה:
מניחים את השמרים והסוכר במים הפושרים ומערבבים עם הקמח ואבקת האפייה.
לשים עד שהבצק אחיד וחלק ומניחים בצד לשלושים דקות, עטוף בניילון נצמד.
מכינים שני "נחשים" ארוכים ובוצעים מהם עיגולים, מרדדים בעזרת מערוך ממלאים ומקפלים
בצק ביצים (שו מאי)
מרכיבים:
2-3 ביצים
400 מ"ל מים פושרים
כפית מלח
אופן הכנה:
מערבבים את החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי שעה, כאשר במהלך החצי שעה אחרי על עשר דקות לשים
מרדדים לעובי מינימאלי וחותכים לריבועים (
בצק חיטה (גיוזה)
מרכיבים:
חצי ק"ג קמח חיטה ל
350 מ"ל מים פושרים, 350 מ"ל מים רותחים
אופן הכנה:
מערבבים
מכינים "נחשים" ארוכים ובוצעים מהם עיגולים, מרדדים בעזרת מערוך, ממלאים ומקפלים.
ונעבור למליות:
מלית תרד ובוטנים
מרכיבים:
1 קילו תרד שטוף היטב או 1 קילו של תרד סלרי וקישואים
3 כפות רוטב צדפות
1 כף סוכר
1 כפית מלח
מעט שמן שומשום
אופן הכנה:
מטגנים את התרד במעט שמן, מקריים, קוצצים וסוחטים.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בבלנדר, מניחים במקרר לפחות שעה לפני מילוי.
מלית בטטה כוסברה
מרכיבים:
1 קילו בטטה
1 בצל
2 שיני שום
כף סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כוסברה קצוצה
שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה:
חותכים את הבטטה לקוביות ומטגנים (טיגון עמוק) עד לקבלת צבע זהוב. רצוי להניח על נייר סופג או
קוצצים את הבצל ומטגנים עם מעט שמן, במחבת רגילה על אש נמוכה עד שהוא מתחיל להשחים.
ממתינים עד שהבצל והבטטה יתקררו ומערבבים עם כוסברה, סוכר, מלח ופלפל.
מלית דלעת
מרכיבים:
חצי ק"ג דלעת טרייה מקולפת
כף סוכר
שנטימטר ג'ינג'ר קצוץ
1 גזר קצוץ
בצל ירוק אחד
4-5 שיני שום קצוצות
כפית שמן שומשום
כפית מלח
מעט פלפל לבן
אופן הכנה:
מגרדים את הדלעת בפומפייה או במעבד מזון לתוך קערה. שופכים לתוך הקערה מעט מים רותחים (שיכסו את הדלעת המגוררת), משרים מספר דקות, סוחטים את הדלעת מהנוזלים (אפשר להיעזר בפיסת בד). מערבבים יחד את הדלעת עם שאר חומרי המלית ומניחים במקרר למשך שעה לפחות לפני מילוי.
מלית חזה אווז או עוף
מרכיבים:
חצי ק"ג חזה אווז או עוף טחונים (ניתן להוסיף אגוזי מלך או אגוזי קשיו)
2 בצלים ירוקים קצוצים
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
גזר אחד קצוץ
2 כפות רוטב צדפות\ רוטב פטריות\ סויה\ ווסצ'סטר
2 כפות סוכר
רבע כוס שמן (רק אם משתמשים בחזה עוף)
2 כפות קורונפלור מדולל במים
חצי כפית שמן שומשום
ניתן להוסיף אבקת מרק עוף
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד הקורנפלור והשמן, לאחר קבלת עיסה אחידה ותוך כדי ערבוב בבלנדר מוסיפים את השמן והקורנפלור עד ששוב מתקבלת עיסה אחידה.