שלוש הצעות להכין עם הילדים עוגה לשבת באדיבות שפים של מרכז פור שף
מתכון לעוגת גבינה של השף חיים סלמון
המצרכים לתחתית:
½ ליטר חלב
המצרכים למלית:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל
¾ כוס סוכר
½ ק"ג גבינה לבנה 9%
אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואינסטנט וניל לקצף יציב
מוסיפים סוכר וגבינה 9%
מערבלים במיקסר עד לאחידות
מוסיפים גבינה 30% ומערבלים במיקסר עד לאחידות
טובלים מחצית מכמות הביסקוויטים בחלב ומרפדים תבנית
יוצקים מעל חצי מתערובת הגבינות
טובלים בחלב את יתרת הביסקוויטים ומניחים על הגבינה
יוצקים את יתרת תערובת הגבינות ומפזרים את השוקולד
מקררים כ- 4-5 שעות.
מתכון לעוגת פרג ושוקולד לבן באדיבות השף
מרכיבים:
20 מ"ל שמן
קליפת לימון מגוררת
כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 חלמון
אופן הכנה:
מחממים תנור ל160 מעלות.
מקציפים חמאה, שמן, סוכרים, דבש, קליפת לימון ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרם. מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף לכ- 3 דקות.
מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את יתר החומרים. מקציפים היטב ויוצקים לתבנית. אופים 40 דקות, עד להכנת העוגה (ניתן לבדוק זאת ע"י קיסם שמכניסים בפינת העוגה ובודקים את יובש העוגה מבפנים).
מתכון לשטרודל תפוחים באדיבות הקונדיטורית חני לשם
החומרים:
חבילת עלי פילו מופשרת במקרר
חמאה מומסת
5 תפוחי גרני סמית בינוניים קלופים ובקוביות
2 שזיפי סנטה רוזה בקוביות
סוכר
מעט קרם פטיסייר - מתכון בהמשך
תערובת סוכר חום, קינמון ואגוזים גרוסים
אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה לבשל מעט את התפוחים עם חמאה ומעט סוכר. להוסיף את השזיפים, לערבב היטב
ולהסיר מהאש. להניח בצד;
2. להכין קבוצות של 4 דפי פילו צמודים, משוחים בחמאה כל אחד וביניהם תערובת סוכר ואגוזים;
3. לערבב את התפוחים הצוננים במעט קרם פטיסייר ולהרכיב את השטרודל;
4. הרכבה- להניח ממסת התפוחים במקביל לצלע קצרה אחת של מלבן בצק, במרחק
להניח את הרולדות על התפר. למרוח בחמאה מומסת, לפזר תערובת אגוזים ולאפות;
5. אפיה- בתנור חם, 180 מעלות, כ- 25 דק'.
המתכונים באדיבות - 4 Chef - רשת חנויות ציוד מקצועי לטבח ולמטבח סדנאות בישול ואפיה.
קרליבך 11 ת"א. 03-5611803. נחלת בנימין 100 ת"א. 03-6812461.