מתכוני עוגות לשבת-לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

עוגה לשבת

שלוש הצעות להכין עם הילדים עוגה לשבת באדיבות שפים של מרכז פור שף

 

 

מתכון לעוגת גבינה של השף חיים סלמון

המצרכים לתחתית:

250 גר' פתיבר

½ ליטר חלב                             

המצרכים למלית:

1 שמנת מתוקה

1 אינסטנט וניל

¾ כוס סוכר

½ ק"ג גבינה לבנה 9%

250 גר' גבינת שמנת 30%

100 גר' שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:

מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ואינסטנט וניל לקצף יציב

מוסיפים סוכר וגבינה 9%

מערבלים במיקסר עד לאחידות

מוסיפים גבינה 30% ומערבלים במיקסר עד לאחידות

טובלים מחצית מכמות הביסקוויטים בחלב ומרפדים תבנית

יוצקים מעל חצי מתערובת הגבינות

טובלים בחלב את יתרת הביסקוויטים ומניחים על הגבינה

יוצקים את יתרת תערובת הגבינות ומפזרים את השוקולד

מקררים כ- 4-5 שעות.

 

 

מתכון לעוגת פרג ושוקולד לבן באדיבות השף טל זאבי

מרכיבים:

40 גר' חמאה

20 מ"ל שמן

90 גר' סוכר חום

90 גר' סוכר חום כהה

20 גר' דבש

קליפת לימון מגוררת

כפית תמצית וניל

1 ביצה

1 חלמון

70 גר' פרג טחון

90 גר' קמח

5 גר' אבקת אפייה

60 גר' שוקולד לבן קצוץ

100 גר' שמנת חמוצה

50 גר' רסק תפוחים

אופן הכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות.

מקציפים חמאה, שמן, סוכרים, דבש, קליפת לימון ותמצית וניל עד לקבלת תערובת קרם. מוסיפים ביצים בהדרגה וממשיכים להקציף לכ- 3 דקות.

מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את יתר החומרים. מקציפים היטב ויוצקים לתבנית. אופים 40 דקות, עד להכנת העוגה (ניתן לבדוק זאת ע"י  קיסם שמכניסים בפינת העוגה ובודקים את יובש העוגה מבפנים).

 

מתכון לשטרודל תפוחים באדיבות הקונדיטורית חני לשם

החומרים:

חבילת עלי פילו מופשרת במקרר

חמאה מומסת

5 תפוחי גרני סמית בינוניים קלופים ובקוביות

2 שזיפי סנטה רוזה בקוביות

סוכר             

מעט קרם פטיסייר  - מתכון בהמשך

תערובת סוכר חום, קינמון ואגוזים גרוסים

אופן ההכנה:

1.  במחבת רחבה לבשל מעט את התפוחים עם חמאה ומעט סוכר. להוסיף את השזיפים, לערבב היטב

     ולהסיר מהאש. להניח  בצד;

2.  להכין קבוצות של 4 דפי פילו צמודים, משוחים בחמאה כל אחד וביניהם תערובת סוכר ואגוזים;

3.  לערבב את התפוחים הצוננים במעט קרם פטיסייר ולהרכיב את השטרודל;

4.  הרכבה- להניח ממסת התפוחים במקביל לצלע קצרה אחת של מלבן בצק, במרחק

     4 ס"מ משפת המלבן (כנ"ל בצדדים). לסגור את רצועת המלית בבצק ולגלגל לרולדה הדוקה.

    להניח את הרולדות על התפר. למרוח בחמאה מומסת, לפזר תערובת אגוזים ולאפות;

5. אפיה- בתנור חם, 180 מעלות, כ- 25 דק'.

 

 

המתכונים באדיבות - 4 Chef - רשת חנויות ציוד מקצועי לטבח ולמטבח סדנאות בישול ואפיה.

קרליבך 11 ת"א. 03-5611803. נחלת בנימין 100 ת"א. 03-6812461.

 

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין

הכתבה נוצרה בתאריך : 29/10/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו