מתכונים לראש השנה-מתוך התכנית חגים וטעים ערוץ 10-מתכון של גיא פרץ מעדת נתנאל-מתכוני בשר-מתכוני תבשילים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לטאג'ין כבש ופירות יבשים

באדיבות השף גיא פרץ ממסעדת נתנאל

 

מרכיבים:

1 קילו כתף כבש פרוס בעובי 1 ס"מ

2 בצלים קצוצים

2 כפות כוסברה

200 גרם פירות יבשים: תמרים, שזיפים, משמש, תאנים.

2 כפות גרגירי רימון

חצי כפית ראס אל חנוט

מקל קינמון

חצי כפית ג'ינגר

5 כפות סוכר

רבע כוס יין מתוק

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר כ 3 דקות מכל צד. מוסיפים את הבצל לאותה המחבת ומזהיבים. מוסיפים סוכר לקירמול, פירות יבשים ואת התבלינים. מטגנים יחד כ 3 דקות ומוסיפים את היין. לאחר מכן מוסיפים כוס מים ומבשלים יחד עד לרתיחה. מעבירים לטאג'ין, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים למשך שעה.

הכתבה נוצרה בתאריך : 28/09/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו