מכינים עם הילדים מטעמים מקסיקנים | מתכוני בוריטו לילדים - לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מכינים עם הילדים מטעמים מקסיקנים

הקיץ הזה שווה לקפוץ למקסיקו, למסיבת חוף טרופית בה מנומס לאכול עם הידיים, וכל זאת מבלי לעזוב את הבית. לשם כך, ניתן בהחלט להיעזר בילדים בהכנות המרובות, לתת להם לגלגל את הטורטיות, ואחר כך לשבת יחדיו ולאכול עם הידיים.

מאת: תמר מור, מערכת אתר לגדול

 

המטבח המכסיקני הוא אולי המטבח העתיק בעולם, עם מסורת קולינארית מתועדת בת אלפי שנים, החל מימי בני המאיה שהמציאו את הטורטיה. הטעמים של המטבח הזה אהובים מאוד על ילדים, בגלל שימוש נרחב בתירס, אבוקדו, עגבניות, בשר וגבינות. המתכונים המצורפים אינם קלאסיים לחלוטין. להתאמה לטעם הקטנים מרכיבים רבים, כגון מיני פלפלים, הושמטו. בהנאה ובתיאבון.

 

את הארוחה, אגב, ניתן ללוות במרגריטות נטולות אלכוהול על בסיס של שייקים צבעוניים מפירות העונה עם הרבה קרח (על כל כוס פרי כותשים 2 כוסות קרח ומעט מיץ לימון ותרכיז מיץ להמתקה בבלנדר).

 

פתיחים ורטבים

ארוחה מקסיקנית נפתחת כמעט תמיד בנאצ'וס (צ'יפסים העשויים מקמח תירס) ומיני מטבלים ורטבים. להלן מתכונים לשלושה מטבלים בסיסיים: 2 מיני סלסה וממרח אבוקדו קלאסי (גואקמולה). מומלץ שההורים יקצצו את הירקות מראש והילדים יכולים למעוך, לערבב ולתבל.

כהמלצת הגשה אהובה על הילדים ניתן להקרים את הנאצ'וס בתנור בחום של 180 מעלות עם מעט גבינה צהובה מגוררת מלמעלה.

 

סלסה עגבניות טריות

במקסיקו, סלסה עגבניות טריות מוגשת כתוספת כמעט קבועה בכל ארוחה. מתכון זה הוא מתכון בסיסי להכנה קלה ומהירה של סלסה מרעננת. אגב, ניתן לשדרג ולשחק עם המתכון כיד הדמיון. בהמשך מתכון לדוגמא, לסלסת מנגו. אך כמו תמיד במטבח הזה, שמושתת על רעננות, הסוד האמיתי טמון בטריות של חומרי הגלם. לכן, את הסלסה מומלץ להכין בסמוך למועד הארוחה.

מרכיבים ל- 4 מנות

8 עגבניות בשלות ובשרניות

1/2 בצל סגול קצוץ דק

רבע צרור עלי כוסברה קצוצים

מיץ מלימון אחד סחוט

כפית מלח

(1 פלפל חריף קצוץ- אופציונאלי)

אופן ההכנה:

חוצים את העגבניות ומנקים מכל הגרעינים. קוצצים לקוביות קטנות וקוצצים את שאר המרכיבים ומערבבים עם העגבניות. מתבלים במיץ לימון ומלח על פי הטעם.

 

 

 

סלסת מנגו

סלסת המנגו מתחברת מאוד לטעמם של הילדים בזכות המתקתקות העדינה והנעימה שלה. שווה לנצל את העונה. אגב, הרוטב הזה גם מתחבר נהדר עם מנות כמו בוריטו חזה עוף.

חומרים:

2 מנגו טרי

1 שן שום כתושה

½ כפית פלפל צ'ילי (אדום)– פרוס דק מאוד

½ גמבה אדומה – קצוץ דק

קורט מלח

כפית חומץ בן יין לבן

 

אופן ההכנה:

חותכים מנגו אחד לקוביות ומניחים בצד.

מועכים את המנגו השני עד קבלת מחית רכה.

בסיר מבשלים על אש נמוכה את מחית המנגו עם הפלפלים הקצוצים, המלח והחומץ, למשך כ- 5 דקות, עד קבלת רוטב אחיד וחלק.

מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות המנגו, ומעבירים לצינון במקרר עד שעת ההגשה.

 

גואקמולה - מטבל אבוקדו

חומרים:
1 אבוקדו גדול
מיץ מלימון אחד
עגבניית תמר אדומה חתוכה לקוביות קטנטנות
מלח/פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:

מוציאים את תוכן האבוקדו ומועכים עד קבלת מחית אחידה בעזרת מזלג. מתבלים עם לימון, מלח פלפל, ומקפלים פנימה בעדינות את קוביות העגבנייה.

מערבבים היטב, טועמים ומשלימים תיבול.

 

אחרי שהכנו את רטבי היסוד של הארוחה שלנו הגיע הזמן לגשת לטורטיות. כיום כמובן ניתן לרכושם במרבית הרשתות, אך מי שרוצה להשקיע, וגם על הדרך להעסיק את הילדים בעבודת לישת בצק אנרגטית מוזמן בהחלט להכין לבד בקלות רבה.

טורטיות- הפיתות של המקסיקנים

הטורטיה, הלחם השטוח המקסיקני, הוא הבסיס לכל ארוחה ראויה. במקור ניתן ורצוי להכין על בסיס קמח תירס לבן (ניתן לקנות בחנויות המתמחות), אך גם קמח לבן יעבוד נפלא.

  

חומרים לכ- 10 טורטריות:

2 כוסות קמח לבן

כפית מלח

כפית שטוחה של אבקת אפייה

כוס מים פושרים

3 כפות שמן תירס

 

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל המרכיבים יחדיו. את המים מוסיפים בהדרגתיות (תחילה 3/4 כוס ואחר כך את ההמשך על פי הצורך).

לשים את כל התערבות יחדיו במשך כ- 5 דקות (כאן ניתן ורצוי לשתף את הילדים) עד קבל בצק אחיד ואלסטי.

את הקערה מכסים במגבת לחה ומניחים למנוחה בצד למשך כרבע שעה.

לאחר המנוחה חוזרים ללוש את הבצק ל- 10 דקות נוספות שבסופם בוצעים ממנו כדורים בגודל של כדורי פינג פונג קטנים.

את הכדורים מרדדים לפיתות שטוחות בעובי של כ- 2 מ"מ ליחידה.

לסיום, קולים את הפיתות על מחבת (רצוי טפלון) חמה ויבשה משמן למשך כשתי דקות מכל צד.

מעבירים לכלי מכוסה על מנת שהם לא יתייבשו עד תחילת הארוחה.  

 

ארוחה בטורטיה

כיום ניתן לראות ראפים כמעט בכל בית קפה ממוצע. להלן מתכונים לשלוש ורסיות של ארוחות מקסיקניות על בסיס טורטיה: קסדיה, בוריטו, ואנצ'ילדה (האחרון מעט מורכב להכנה על יד הילדים).

 

טוסט מקסיקני

הקסדיה היא למעשה הוורסיה המקסיקנית לטוסט, שכן היא טומנת בתוכה את קיפול הטורטיה לשתיים עם מילוי בפנים. אם מכינים את המנות כשהם פתוחות, כלומר כגרסת פיצה, המקסיקנים יכנו את זה "טוסטדה".

להלן מתכון צמחוני טעים וקיצי, אך כמו במתכוני הסלסה, גם במנה הזאת ניתן לגוון, לשחק, ולשלב על פי רוחב הדמיון והטעם.

קסדיה גבינות ופטריות

חומרים ל- 4 מנות:

100 גרם פטריות טריות פרוסות

2 שיני שום כתושות

רבע עגבניית תמר קצוצה לקוביות

100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינת צ'דר מגוררת

4 טורטיות

חמאה

אופן ההכנה:

מאדים במחבת את הפטריות והשום בכף חמאה למשך כ- 5 דקות.

מניחים את הטורטיות על משטח עבודה. מקפלים כל טורטיה לחצי בעדינות רק על מנת לסמן את מיקום החצי ופותחים. מפזרים שכבה דקה של פטריות על מחצית מהטורטיה, ומפזרים תערובת מהגבינות בנדיבות, ומעט קוביות עגבנייה קצוצה. 

סוגרים כל טורטיה לחצי ומהדקים.

מעבירים למחבת טפלון וקולים על שני הצדדים עד שהם מזהיבים והגבינות נמסות.

חותכים כל חצי עיגול כזה בעזרת סכין חדה למשולשים.

מגישים לצד סלסת עגבניות טרייה ושמנת חמוצה.

 

בוריטו- לאפה מקסיקנית

הבוריטו הוא למעשה הלאפה של המקסיקנים. לתוכה ניתן להכניס את כל מה שאוהבים. רצועות של בשר או עוף מוקפצים עם ירקות, ממרח אבוקדו, ממרח שעועית שחורה, סלסה, ירקות טריים וגבינות. מכינים את כל המרכיבים מראש, נותנים לילדים לגלגל ולאכול עם הידיים. 

 

מתכון לבוריטו עוף- 4 מנות

חומרים:

רבע ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות

1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות

חצי בצל לבן חתוך לרצועות

1 כף שמן

4 טורטיות קמח גדולות

רבע כפית מלח

חצי כפית כמון

סלסה

ממרח אבוקדו

 

אופן הכנה:

מחממים את השמן במחבת. מזהיבים את הפלפל האדום והבצל. מוסיפים את חזה העוף, מתבלים במעט כמון ומלח ומטגנים עד הזהבה.

את הטורטיות מחממים על מחבת חמה (לריכוך והוספת אלסטיות).

מורחים במרכז הטורטייה מעט ממרח אבוקדו, מוסיפים מתערובת הירקות והעוף המטוגן ומגלגלים.

חוצים את הטורטייה המטוגנת לשתיים, מגישים עם סלסה עגבניות.

ניתן להוסיף לבוריטו גם גבינה מגורדת וכף שמנת חמוצה על פי הטעם.

 

בלינצ'ס מלוח בנוסח מקסיקו

האינצ'לדה היא למעשה סוג של בלינצ'ס מקסיקני מלוח על בסיס טורטיה. למרות שבתרגום המילולי המושג אינצ'לדה היא למעשה "עם צ'ילי" מרבית האינצ'לדות אינן חריפות בהכרח.

הרעיון במנה, כמו בבלינצ'ס, הוא למלא טורטיה במגוון מרכיבים שאוהבים, לגלגל היטב, ולסיום להעביר לתנור להקרמה שמעליו רוטב עשיר.

אינצ'לדה חזה עוף

מספר מנות: 4

חומרים:

1/2 קילו חזה עוף פרוס לרצועות

1/2 כרישה קצוצה דק

10 טורטיות

חצי כוס גרעיני תירס

10 פטריות פרוסות

רסק מ- 2 עגבניות

1/2 מיכל שמנת או שמנת צמחית

2 כוסות ציר עף או מרק עוף

2 כפות עלי כוסברה קצוצים

כפית אורגנו יבש

3 שיני שום קצוץ

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל צ'ילי אדום

שמן

 

אופן ההכנה:

במחבת גדולה  מחממים שמן ומזהיבים את השום הכתוש.

מוסיפים את רצועות העוף ומטגנים על אש נמוכה למשך כ- 2 דקות.

מוסיפים את שאר הירקות (למעט עגבניות), מתבלים ומטגנים למשך כ- 3 דקות נוספות עד שהכרישה מתרככת.

מוסיפים את מרק העוף ומבשלים למשך כ- 7 דקות נוספות עד שהעוף מבושל.

מסננים את התכולה. את החומרים המסוננים שומרים בצד ואת הנוזלים מחזירים למחבת.

מוסיפים לציר את העגבניות ומבשלים למשך כ- 5 דקות. לסיום מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת (חשוב לשמור שהשמנת לא תתפרק) ומערבבים עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד, ומכבים את האש. 

טובלים את הטורטיות ברוטב ומעבירים למשטח עבודה.

מנחים על כל טורטיה מעט מתערובת העוף, ומגלגלים כמו בלינצ'ס.

מניחים את כל הטורטיות הממולאות בתבנית אפיה בצפיפות ומעל מוזגים מהרוטב.

כאופציה, ניתן לפזר מעל גם גבינה צהובה מגוררת.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כרבע שעה עד שהטורטיות משחימות והגבינה נמסה היטב.

מגישים חם, לצד סלסה ושמנת חמוצה.

 

בתיאבון!

 

לעוד מתכונים שילדים אוהבים

הכתבה נוצרה בתאריך : 02/08/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו