לארבעה סועדים
מרכיבים:
2 קילו בשר כתף
2 בצלים קצוצים
2 גזרים
5 שיני שום
2 עלי דפנה
מעט פלפל אנגלי
מעט מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
צולים בסיר עם מעט שמן את נתח הבשר עם הבצל הקצוץ, שום קטוש ומעט מלח עד למצב השחמה. מוסיפים מעט מים ומשחימים שוב עד לקבלת גוון כהה(את הפעולה מבצעים עד להגעת הגוון הרצוי). אחרי השחמה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ומוסיפים את שאר המרכיבים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור. כעבור שעתיים מוציאים את הבשר מקררים אותו במקרר למס' שעות, בסוף הקירור פורסים את הבשר ומוסיפים מעל את הרוטב שנוצר מסביב.