מתכון לעוגת מוס שוקולד ללא גלוטן לפסח • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מתכון לעוגת מוס שוקולד ללא גלוטן לפסח

 

העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן (חולי צאליאק)

 

עוגה כשרה לפסח- צילום יחצ

החומרים לעוגה

350 גר' שוקולד מריר

125 גר' חמאה/מרגרינה

200 גר' חלבונים

80 גר' סוכר

100 גר' חלמונים

80 גר' סוכר

100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)

1 כפית אבקת קפה נמס

50 מ"ל ברנדי משובח

לציפוי

125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)

250 גר' שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

  1. "בבן מארי" (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
  2. מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד.
  3. מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
  4. את המוס שהתקבל מחלקים ל 2 קערות. את אחת הקערות שמים בקירור.
  5. בקערה השניה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.
  6. ע"ג תבנית קפיצית בקוטר 26, המרופדת בנייר אפיה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, ל 170 מעלות, למשך 12 דקות.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים כ 30 דקות.
  8. בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.
  9. מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.
  10. ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.
  11. יוצקים ע"ג שכבת המוס האפויה בתבנית ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.
  12. מרתיחים 1/2 מיכל שמנת על האש וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מניחים בצד להתקרר.
  13. לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים. מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.

    לעוד מתכונים לילדים

הכתבה נוצרה בתאריך : 13/04/2008
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו