העוגה מתאימה גם לרגישים לגלוטן (חולי צ
החומרים לעוגה
350 גר' שוקולד מריר
125 גר' חמאה/מרגרינה
200 גר' חלבונים
80 גר' סוכר
100 גר' חלמונים
80 גר' סוכר
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
1 כפית אבקת קפה נמס
50 מ"ל ברנדי משובח
לציפוי
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
250 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
-
"בבן מארי" (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
-
מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד.
-
מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
-
את המוס שהתקבל מחלקים ל 2 קערות. את אחת הקערות שמים בקירור.
-
בקערה השניה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.
-
ע"ג תבנית קפיצית בקוטר 26, המרופדת בנייר אפיה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, ל 170 מעלות, למשך 12 דקות.
-
מוציאים מהתנור ומצננים כ 30 דקות.
-
בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.
-
מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.
-
ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.
-
יוצקים ע"ג שכבת המוס האפויה בתבנית ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.
-
מרתיחים 1/2 מיכל שמנת על האש וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מניחים בצד להתקרר.
-
לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים. מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.
לעוד מתכונים לילדים