לגדול | אטרקציות לילדים | פעילויות לילדים | מקומות בילוי לילדים | טיולים בשבת | אירועים לילדים • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מחלות אף אוזן גרון בהיריון

 

תקופת ההיריון עמוסה בלחצים, התרגשויות ושינויים פנימיים שחלים בגוף האישה ההרה. ההיריון אמנם אינו מחלה, אך משלביו הראשונים עוברים על גוף האישה שינויים מטבולים, הורמונאליים ופיזיים, שגורמים לשינויים במערכת אף אוזן וגרון. ד"ר בני נגריס, מומחה אף אוזן גרון ומיתרי הקול, המשמש גם כמנהל השרות האודיולוגי במחלקת אף אוזן גרון במרכז רפואי רבין, מסביר מהן מחלות אף אוזן וגרון השכיחות בתקופת ההיריון ונותן טיפים להקלה ולמניעה

מאת: ד"ר נגריס

 

האף וחוש הריח

אף גדוש - במהלך ההיריון האף גדוש רוב הזמן וישנה תחושה של צינון מתמיד. בשל גודש האף הניכר יתכנו כאבי ראש ואפילו תחושת סתימה באוזניים. ד"ר נגריס ממליץ לקנח את האף בעדינות ולעשות אינהלציות אדים עם שתיים שלוש טיפות שמן וריח כגון שמן איקליפטוס. במצב של נחירות כתוצאה מהגודש באף ניתן להירדם על הצד ולא על הגב. בנוסף, היות והאף הסתום גורם לנשימה מהפה, מומלץ לשים כוס מים ליד המיטה ולמרוח וזלין על השפתיים היבשות. במידה וגודש האף מחמיר ניתן לבקש מהרופא תרופות מייבשות.

 

דימום מהאף - שכיח ביותר בזמן ההיריון (לרוב מתחיל בשליש השני להריון) ומופיע לעיתים ללא גירוי מוקדם. במידה והאף מדמם יש ללחוץ על חלקו הרך, מתחת לעצמות האף, לכ-10 דקות עם ראש מוטה לפנים. במידה ומופיעים שני אירועי דמם במהלך ההיריון (לא משנה מה הטווח ביניהם), או דימום אחד משמעותי, יש להיוועץ ברופא אף אוזן גרון.

 

האוזניים

אירועים של אובדן שמיעה פתאומי ו/או שיתוק עצב הפנים שכיחים במהלך ההיריון ואחריו, ונדרשת בדיקת רופא א.א.ג. ונוירולוג בדחיפות. לרוב הטיפול הניתן הוא סטרואידים וההחלמה מלאה בשני המצבים.

 

כתוצאה מגודש האף והפרעה באוורור האוזניים, תיתכן תחושת אטימות באוזניים והצטברות נוזלים באוזן תיכונה. הטיפול לכך הינו הפחתת גודש האף. במחלות אוזניים מסוימות, שקיימות עוד בטרם ההיריון, תיתכן החמרה בשמיעה בזמן ההיריון (לדוגמא – אוטוסקלרוזיס – מחלה בה יש קיבוע של אחת מעצמות השמע הקטנות באוזן התיכונה). גם חולים במחלת מנייר (מחלה שבה מופיעים התקפי סחרחורת וירידת שמיעה) "זוכים" לעלייה בתדירות ההתקפים בזמן הריון.

ישנם דיווחים, אם כי נדירים, על ירידת שמיעה לאחר הרדמה כללית/ספינלית. באם הינך חשה בכך יש לידע הרופא המטפל מיד על מנת להתחיל טיפול בסטרואידים לדוגמא  בכדי להגביר את סיכויי ההחלמה.

 

מיתרי הקול

בשל השינויים ההורמונאליים ואגירת הנוזלים בגוף בכלל ובמיתרי הקול בפרט שמתרחשת בהריון, ייתכן שינוי בקול. יכולה להופיע צרידות בשל גודש אף וליחה מוגברים שמגרים את מיתרי הקול באופן מתמיד. ניתן לבצע אינהלציות ולקחת תרופות מייבשות.

 

חזרת חומציות הקיבה לוושט (מצב שכיח מאוד ב- 30%-50% מהנשים בהריון) - החומציות גורמת לתחושת הצרבת וגם "צורבת" את מיתרי הקול וגורמת לצרידות. במצבים אלו יש לפנות לרופא על מנת לטפל בנוגדי חומצה.

 

ד"ר נגריס הוא רופא א.א.ג ומומחה במיתרי קול.

הכתבה נוצרה בתאריך : 11/09/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו