יוגה לנשים בהריון הינה דרך טובה להתכונן ללידה הצפויה וכן גם מקלה על חודשי ההיריון. אישה שתרגלה יוגה באופן קבוע בזמן ההיריון מגבירה את סיכוייה לשליטה טובה יותר בגוף ובנשימה בזמן הצירים.
מאת: מערכת לגדול
תרומתה של היוגה לנשים הריוניות
תרגול התנוחות המיוחדות של היוגה מכין את האישה ההריונית למאמץ שיידרש ממנה בזמן הלידה. אימון היוגה מסייע לאישה בהפחתת עוצמת הכאב בעת הלידה על ידי כך שהוא מאפשר לה להגיע להרפיה ולמצב בו היא לומדת לקבל את התחושות הפיזיות הכואבות במקום להתנגד להן.
תקופת ההיריון היא תקופה בה הגוף מסתגל לשינויים פיזיולוגיים גדולים ולכן פעילות גופנית מסוימת באותה התקופה מאוד מומלצת. היוגה היא פעילות פיזית שעוזרת לנשים בהיריון להסתגל לשינויי גופה, ומשמשת כדרך לגלות מחדש את גופה העובר שינויים ואת מגבלותיו כתוצאה מכך ודרך כך לנסות להתעלות מעליהם.
תנוחות היוגה
תנוחות היוגה משפרות את זרימת הדם ברגליים, מחזקות ומשחררות נוקשות מהגב, פותחות את האגן, ומחזקות את שרירי רצפת האגן. כל הגורמים הללו מקלים על זמן ההיריון ומהלך הלידה.דרך שיעורי היוגה לומדים להירגע, להשתמש בנשימה, להקשיב לצרכי הגוף המשתנה, ולעזור לו להתאים את עצמו לעובר המתפתח. יוגה עוזרת לעבור את ההיריון בהנאה להגיע ללידה מוכנה יותר מבחינה פיזית ורגשית והכי חשוב עם פחות מתח.
אחד מהשפעותיה של היוגה היא על זיהוי מקורו של המתח בגוף ועל ידי כך היא מאפשרת לשחרר את אותו. המתח גורם לבעיות כגון עצירות, כאבי גב ובצקות ברגליים. באמצעות היוגה תהליכי העיכול משתפרים וכך גם איכות הנשימה. חלק מתנוחות היוגה מרחיבות את חלל האגן ומתקנות את הטיית האגן .
חשיבותם של תרגילי הנשימה
היוגה מציעה שלל תרגילי הנשימה שמטרתם לפתח את כושר הנשימה, להזרים כמויות גדולות של חמצן לגוף האם והתינוק, להרגיע את מערכת העצבים, להסיר פחדים וליצור תחושת ביטחון ושלווה. תרגילי הנשימה מהווים הכנה טובה ליכולת הנשימה והריכוז הנדרשת במהלך הלידה.
ההמלצה לנשים בהריון שלא תרגלו יוגה בעבר היא להתחיל לתרגל יוגה החל משבוע 14 להריון בכל מקרה חובה להיוועץ ברופא לפני תחילת התרגול. יש להקפיד ולבצע את התנוחות בהתאם ליכולות האישיות של כל אחת.