מרכיבים:
1.5 קילו עגבניות חתוכות לחצי
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
בזיליקום
מלח פלפל לפי הטעם
שמן
חצי ליטר מים
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים בסיר במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את העגבניות מטגנים לעוד 2-3 דקות ומוסיפים את המים לתוך התערובת ומבשלים עד רתיחה.
מסננים את התערובת מהנוזלים (כשאת הנוזלים משאירים בצד) וטוחנים. לאחר הטחינה מסננים שוב את התערובת מהנוזלים ומוסיפים אותה לנוזלים שהשארנו בצד. את התערובת מבשלים לעוד 20 דקות עד לקבלת הסמיכות הרצויה.