ישראל הנה "מדינת הקרמבו", ומדי חורף נמכרים למעלה מ -50 מיליון יחידות קרמבו בממוצע צורך כל אדם, מילד ועד מבוגר כ - 9 יחידות קרמבו בעונה.
מאת: רוני פוקס
עונת הקרמבו נפתחת ולכבוד העוגייה המשודרגת כמה פרטים חשובים וגם אילו קרמבויים מציעים השנה ויש גם מתכון ביתי.
הקרמבו נולד לפני כ-200 שנה בדנמרק והגיע לארץ לפני יותר מ - 40 שנה ע"י קונדיטורים שעלו לארץ מדנמרק ומגרמניה. בשנת 1966 החלה חברת ויטמן להיות המשווקת של קרמבו בארץ והיא גם זו שנתנה לו את שמו המורכב מצירוף המילים "קרם" ו-"בו". בשנת 1979 כבשה שטראוס את כתר ה"קרמבואות" כאשר רכשה את ויטמן.
הרעיון שעומד מאחורי ה"קרמבו" הנו ליצור תחליף גלידה שאינו נמס, קל לשיווק שאפשר לאכול בחודשי החורף בלי לצנן את הגרון. עונת הקרמבו מתחילה רשמית באוקטובר ונמשכת עד פברואר. ישראל נחשבת למדינה בעלת צריכת הקרמבו הגדולה בעולם, למרות שעונת הצריכה היא קצרה במיוחד. בישראל נאכלים יותר מ-50 מליון קרמבואים בעונה. הטעם הנפוץ ביותר הוא קרמבו וניל ואחריו קרמבו מוקה שבייצורו החלו בשנת 67. משקל יחידת קרמבו הוא בערך 25 גרם והיא מכילה כ-115 קלוריות.
כל תהליך הייצור נעשה במכונה אחת ארוכה במיוחד: שני מכלים מזינים את המכונה, באחד מהם יש תמיסת סוכר ובשני תמיסת חלבון ביצים. החומרים מועברים ל
החומר מועבר למכונה המזריקה כדורי קצף על גבי הביסקוויטים. השלב הבא הוא מנהרת ציפוי השוקולד, שלאחריו מקררים את הקרמבואים על מנת שהשוקולד יתקשה. הקרמבו המוכן נארז בעדינות על ידי מספר אורזות. אחדות מהן מצפות אותו בנייר כסף דק ואחרות אורזות את היחידות העטופות בקופסאות קרטון. כדי לשמור על איכותו.
הקרמבו נתפס על ידי הצרכן הישראלי כממתק חוויתי, בעל ערכים אמוציונאליים ואינדיבידואלים. לקרמבו ערך מוסף בעיני הצרכן כממתק ותיק ונוסטלגי המסמל
מסקר שערכה חברת גלידת שטראוס, באמצעות מכון "שילוב", בנושא הרגלי האכילה של הקרמבו עלו הממצאים הבאים:
69% מהישראלים מעדיפים לאכול את הקרמבו מלמעלה
12% מעדיפים להתחיל לאכול את הקרמבו שלהם מהביסקוויט
4%
10% אוכלים ביחד את הביסקוויט ואת הקצפת
בגלידת שטראוס צופים למכור השנה למעלה מ-30 מליון יחידות קרמבו לאחר שבשנה שעברה עלו המכירות של קרמבו "שטראוס" בלמעלה מ- 20%.
גלידת "שטראוס" מציעה קרמבו בטעמי: וניל ומוקה. הקרמבו במגוון הטעמים נמכר בקיוסקים ביחידות בודדות וברשתות השיווק באריזות של שש יחידות ובאריזות של 40 יחידות.
לאורך השנים המציאו קרמבו במגוון גדול מאד של טעמים – טעמי פירות, טעמי מסטיק ועוד – עד היום אף טעם לא הצליח לשבור את ההגמוניה של הווניל והמוקה, שעדיין מהווים כמעט 100% ממכירות הקטגוריה.
מחירים מומלצים לצרכן:
אריזת 8 יחידות מחיר מומלץ לצרכן: 12.30 ₪
אריזת 40 יחידות מחיר מומלץ לצרכן ברשתות השיווק: כ-37 ₪
ולמי שרוצה לנסות בבית מתכון לקרמבו ביתי
החומרים:
· 20 עוגיות עגולות ודקות
·
· כף אבקת סוכר
· חבילת שוקולד מריר
· חבילת שוקולד לבן
· כף נס קפה / סוכר וניל על פי הטעם.
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את ה
בבן מארי ממיסים את השוקולד כל חבילה בנפרד. מוציאים את הקרמבו מהמקפיא . בעזרת מברשת קטנה מצפים כל קרמבו בציפוי דק מאוד של שוקולד כל פעם בשוקולד אחר. מעבירים למקרר עד שהציפוי מתקשה.