הנה שלושה מתכונים שילדים אוהבים לאכול ויש להם גם ערך מוסף בריאותי.
המתכונים באדיבות שומרי משקל:
ספגטי ברוטב עגבניות ושמן זית
4 מנות
זמן הכנה 30 דקות
החומרים:
6 כוסות ספגטי מספר 8 מבושל
לרוטב:
2כפות שמן זית
3שיני שום קצוצות
כוס עגבניות מרוסקות
1כפית אורגנו
1כפית בזיליקום יבש
מלח
אופן ההכנה:
מטגנים את שיני השום בתוך השמן בסיר עמוק מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומבשלים כ-30 דקות.
מניחים בצלחת עמוקה כוס וחצי ספגטי, שופכים מעליה מצקת או מצקת וחצי של רוטב.
כריך טעים ובריא
לחם חי/ עינן
מילוי:
חומוס/טחינה ופסטרמה או סלט ביצים או אבוקדו
ביצה קשה
סוג ירק: עלה חסה ופרוסות עגבניה
כף ממרח טחינה ודבש
(2/3 טחינה גולמית 1/3 דבש)
סלט חסה אגסים וגבינת רוקפור קליל לקיץ
1 מנה
משך ההכנה 15 דקות
החומרים:
1/4 שקית עלי בייבי
2 כפות גבינת רוקפור מגוררת
עגבניה חתוכה לקוביות
מלפפון חתוך לקוביות
רצועות בצל סגול
אגס חתוך לפלחים דקים
3 אגוזי מלך קצוצים
2 כפות רוטב ויניגרייט לייט
אופן ההכנה:
לערבב הכול ולאכול בהנאה.
בתאבון