הנה משהו מקורי לכל אירוע, לחגים, לימי הולדת ולכל מסיבה. כל ילד/ה מקבל/ת מאפין טעים במקום פרוסת עוגה.
מאת: ורד פרידמן
ראשית כל, משמנים תבניות מאפינס.
ממיסים מרגרינה במיקרוגל- משתמשים במברשת למרוח את המרגרינה על כל דפנות תבנית המאפין.
(במידה ומשתמשים במנג'ט אין צורך לשמן)
אני מוצאת שהתבניות החד פעמיות הקטנות מהכסף הן הכי עמידות וטובות.
מכינים בלילת עוגה (כל עוגה בחושה תתאים).
על מנת להקל על המזיגה לתבניות המאפינס הקטנות וכדי שלא ללכלך את התבניות, אני ממליצה לשפוך את הבלילה של העוגה לתוך כד מזיגה
לאחר האפייה מרבית המאפינס מקבלים מעין "בטן"
למאפינס שאנו עושים עתה- איננו צריכים את "הבטן" ולכן נסיר אותה בעדינות עם סכין חדה.
כדי שהמאפינס יתקבלו בגובה אחיד עם התבנית. בקו ישר.
מורחים ממרח שוקולד או כל ממרח טעים אחר (ריבה, ממרחלב- לפי הטעם האישי) על כל מאפין ומקפידים לא ללכלך את השוליים.
מרדדים בצק סוכר בצבע גוף וקורצים עיגולים עם חותכן עגול בדיוק בקוטר של תבנית המאפין.
מניחים את העיגולים הקרוצים על המאפינס בצורה ישרה ומדויקת.
מבצק סוכר לבן מגלגלים 2 עיגולים ומשטחים אותם מעט לצורת עיניים. מדביקים לבתק הסוכר עם מים.
עושים אף מעיגול בצק סוכר בצבע גוף, מדביקים בעזרת מים מתחת לעיניים. עם רויאל אייסינג צבוע שחור מזלפים את תווי הפנים: אישונים, פה, גבות אם רוצים.
משני עיגולים בצבע ורוד עושים לחיים ומדביקים בעזרת נקודת רויאל אייסינג או מעט מים לצידי "החיוך". ניתן להוסיף גם לשון חמודה בצבע אדום או ורוד כהה בצד הפה. את הלשון עושים מעיגול בצק סוכר שמגלגלים ומאורכים לצורת אליפסה. פוחסים וחוצים לשניים באמצעות סכין. מדביקים לצידי הפה.
יוצרים נקניק דק מבצק סוכר כתום (או צהוב, או כל צבע אחר שרוצים לשיער) יוצרים ממנו מעין צורת "גלי
ומדביקים באמצעות מים על מנת ליצור שיער.
והנה המאפינס מוכנים!
נותנים להתייבש מעט ואם רוצים להעצים את העשייה- עוטפים כל אחד בצלופן יפה וקושרים בסרט.
ניתן לעשות צורות שונות ורבות על גבי מאפינס- בכתבות המשך יינתנו רעיונות נוספים.
ורד פרידמן עוסקת בעיצוב עוגות. לאתר של ורד