מכינים עם הילדים עוגיות מקושטות | מתכון לעוגיות לילדים | אפייה לילדים- לגדול • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

מכינים עם הילדים עוגיות מקושטות

עוגיות מקל, עוגיות מדליה, זרי וסלסילות עוגיות. פעילות יצירתית עם הילדים במטבח- הכינו את הקערות.

מאת: ורד פרידמן

עוגיית לב על מקל

בשלב הראשון מכינים בצק פריך

שתי הצעות להכנת בצק:

 

עוגיות פריכות קקאו

החומרים:

3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות קקאו משובח
200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה לאפייה
2 ביצים או 3 חלמונים+כף מים קרים מאוד

אופן ההכנה:
במעבד מזון שמים את כל החומרים פרט לביצים / חלמונים ומים.
מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצים או החלמונים עם המים. מעבדים קצרות עד לקבלת בצק.
מעבירים למנוחה במקרר לפחות לחצי שעה.
.לאחר מחצית השעה מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות

נותנים לילדים לרדד את הבצק ולקרוץ צורות איך שרוצים.

אופים כ-20 דקות.

 עוגיות קקאו מקושטות

עוגיות פריכות ווניל

החומרים:

3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם חמאה / מחמאה / מרגרינה לאפייה
2 ביצים או 3 חלמונים+כף מים קרים מאוד

אופן ההכנה:.
במעבד מזון שמים את כל החומרים פרט לביצים / חלמונים ומים.
מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצים או החלמונים עם המים. מעבדים קצרות עד לקבלת בצק.
מעבירים למנוחה במקרר לפחות חצי שעה.
לאחר מחצית השעה מחממים תנור לחום של 160-170 מעלות

נותנים לילדים לרדד את הבצק ולקרוץ צורות איך שרוצים.

אופים כ-20 דקות. 

במידה ורוצים להכין עוגייה על מקל, לפני האפייה תוקעים שיפוד עץ בכל עוגייה ואופים עם השיפוד.

 

שלב שני: הכנת קרם לקישוט עוגיות- "רויאל אייסינג":

החומרים

חלבון ביצה 1 (טרייה ועם חותמת )

250 גרם אבקת סוכר  קנויה (חשוב שאבקת הסוכר תהיה טחונה דק דק)

מערבבים את החלבון עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם לבן מעט סמיך.

על מנת לצבוע את הקרם מוסיפים טיפה צבע מאכל בצבע הרצוי לקרם ומערבבים היטב.

(ניתן לחלק לצלוחיות ולצבוע בצבעים שונים).

 

שקיות זילוף

כמה דגשים:

  • רצוי להשתמש בחלבון מפוסטר במקום חלבון טרי– קונים בחנויות המתמחות.
  • או לחילופין להשתמש באבקת מרנג, או אבקת אלבומין לפי ההוראות על גבי האריזה.
  • ניתן להחליף את חלבון הביצה בכמות זהה של מים- אז יש לקחת בחשבון שאולי לאחר זמן מה הצבעים על העוגייה יתערבבו מעט- אבל הילדים בטוח יחסלו את העוגיות לפני כן....
  • על מנת לזלף את הקרם על העוגיות ניתן להשתמש בשקיות זילוף- אני מעדיפה את החד פעמיות.
  • ניתן גם להשתמש בבקבוקי פלסטיק לחיצים כמו בקבוקי הטחינה שיש בפאלפליות.
  • מזלפים או מורחים את הקרם על העוגייה. ניתן לזלף קווי מתאר. לאחר מכן למלא את העוגייה בקרם צבעוני.
  • שימו לב: זמן ייבוש העוגייה לאחר הזילוף: כ-12 שעות.

 

להעצמת הכיף עם הילדים, ניתן לקנות סוכריות בצורות ובצבעים שונים ולתת לילדים לקשט את העוגייה:

מדביקים את הסוכריות לעוגייה בעזרת מעט רויאל אייסינג. חשוב לציין שהזילוף דורש תרגול- משתפרים מפעם לפעם, ואם מדובר בעבודה עם ילדים—הם הכי נהנים ללקק את הקרם ולהדביק את הסוכריות.

הם אפילו לא מחכים שהעוגייה תתייבש.....

 

שלב אחרון ויצירתי : רעיונות לצורות שונות ומגוונות לקישוט העוגיות:

 

ניתן לעשות עוגיות "מדלייה" לתלות על הצוואר, עוגיות על מקל , עוגייה לכל אירוע.

זה טעים, כייף, והכי חשוב: זמן איכות עם הילדים.

 בית מקושט על מקל

 

עוגייה על מקל בצורת מלאכית המשלבת בצק סוכר וריאל אייסינג:

 

עוגיות מדליה עם תמונה אכילה במרכז כל עוגייה מוסיפים סרט מתנה לתלייה על הצואר. את התמונות האכילות ניתן להשיג בחנויות בצק סוכר: רשימת החנויות:http://ligdol.co.il/Upload/341514.doc:

 

 

 

 

והכי חשוב: ניתן ליצור מהעוגיות זרי עוגיות או סלסילות כמתנה מקסימה מכל המשפחה:

והילדים יהיו גאים שהכינו לבד:

 

 

להסברים על ציור על בצק סוכר

לעוד כתבות של ורד

וגם מכינים עוגיות פיצוץ עם הילדים

ועוגיות סוכרייה

ורד פרידמן עוסקת בעיצוב עוגות- לאתר של ורד

עוד מתכונים שילדים יכולים להכין

הכתבה נוצרה בתאריך : 26/06/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו