ל"ג בעומר הוא חג אהוב במיוחד על הילדים, איסוף הקרשים, הקומזיץ שאפשר להישאר בו עד מאוחר, תפוחי האדמה של מדורה וגם נקניקיות ומרשמלו. מה עוד אפשר לבקש? מיכל הירש מציעה גם קינוחי ג'לי שהילדים יכולים להכין ולהגיש בסיום.
מאת:
שיפודי ג'לי פירות
מה צריך?
-
שיפודים
-
פירות חתוכים לריבועים גדולים (תפוח, אפרסק, בננות, ואפשר גם פירות משומרים)
-
ג'לי בטעם שאוהבים
אופן ההכנה
מכינים את הג'לי על פי ההוראות שעל הקופסא.
נותנים לילדים לשפד את הפירות על שיפודים (תמונה 8901)
שופכים בזהירות את הג'לי החם בעזרת מצקת על השיפודים המוכנים ומקררים.
הפירות יקבלו גלזורה צבעונית וטעימה
* למשקיעים שבינינו – ניתן לשלב מספר צבעים של ג'לי, למשל צהוב ואדום.
גביעי ג'לי עם הפתעה
מה צריך?
-
ג'לי בטעם שאוהבים
-
פירות חתוכים לקוביות קטנות
-
כוסות חד פעמיים או גביעים על רגל
-
לגיוון-קצפת, אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
מכינים את הג'לי על פי ההוראות ומצננים מעט.
נותנים לילדים לשפוך מעט פירות חתוכים לכל כוס ולמזוג מעט ג'לי. (תמונה 8913)
מכניסים את הכוסות למקפיא להתייצבות למספר דקות. (תמונה 8917)
שופכים שוב מעט ג'לי כשכבה שנייה (ניתן להשתמש בג'לי בצבע אחר), ומפזרים מעליו פירות.
למבוגרים – ניתן לגוון בקצפת ואגוזים גרוסים או תלתלי תפוז.
עוגיות ג'לי
מה צריך?
-
100 ג"ר חמאה רכה חתוכה לקוביות
-
ביצה
-
חצי כוס סוכר
-
2 כוסות קמח תופח או לחילופין 2 כוסות קמח רגיל + כפית שטוחה אבקת אפיה
-
רבע כפית תמצית וניל
-
חבילת ג'לי בטעם שאוהבים
-
חצי כפית גרידת לימון
אופן ההכנה
נותנים לילדים להכניס את כל החומרים לקערת המערבל, לשים עד לקבלת בצק אחיד.
מכניסים את הבצק לשקית ומכניסים למקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעובי הרצוי (3-4 מ"מ) וקורצים צורות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות כרבע שעה.
מאפין להבה
מה צריך?
-
מאפינס כמספר המשתתפים.
- לכל משתתף – 30 ג"ר בצק בצבע חום
- 50 ג"ר בצק בצבעים כתום ורוד וצהוב
- ריבה או קרם שוקולד
-
קיסם
אופן ההכנה
מורחים מעט ריבה או קרם על כל מאפין
יוצרים פיתה קטנה מהכדור החום ומניחים אותה על המאפין.
לשים יחד את בצק הסוכר הכתום והורוד, כך שיישארו כתמים וורודים וכתומים.
יוצרים צורה של טיפה, ומצמידים למאפין בעזרת שיפוד.
חג שמח!