לאכול נכון מהרגע הראשון הוא ספר החובק עשרות מתכונים בריאים ומחולק על פי גילאים.
מאת: מערכת לגדול
לאכול נכון מהרגע הראשון הוא ספר שחובר על ידי
המתכונים קלים להכנה ומכילים מרכיבי תזונה חיוניים וזמינים, ממצרכים טבעיים ובריאותיים. בין המתכונים המוצעים בספר, מתכוני פיצה, פסטה, פנקייק, בלינצ'ס, גלידות, קינוחים, נשנושים מלוחים, כדורי פלאפל, מקלוני בייגלה, עוגות, עוגיות ועוד.
המתכונים מותאמים על פי חודשי התפתחותו של הילד ומלווים בהסברים המתאימים לכל קבוצת גיל.
לספר מצורף מבוא המפרט את כל אבות המזון שמזונו של הילד חייב להכיל, הסבר על בישול בריא, כלי הבישול, שיטות בישול מומלצות, שיטות בישול שכדאי להימנע מהן, אחסון המזון, תיבול נכון, צורת המתקה מועדפות והנזק שבמזון תעשייתי.
הנה כמה מתכונים מומלצים מתוך הספר:
לגיל 4-6 חודשים:
מחית גזר וממרח "שקדייה"
2 כפיות ממרח שקדייה גולמית
2 גזרים קלופים ומבושלים במים
1-2 כפות ממי הבישול של הגזר
אופן ההכנה:
להכניס את הגזר המבושל וממרח ה"שקדייה" למעבד מזון
להוסיף ממי הבישול לפי הצורך ולעבד למחית קלה
מחית פירות מאודים
1/4 פפאיה קלופה ללא גרעינים
1/2 בננה
כפית צימוקים שחורים
אופן ההכנה:
לאדות את הפירות בסיר אידוי סיני
להעביר למעבד מזון עם מעט ממי האידוי עד לקבלת מחית קלה
לגיל 8-7 חודשים:
מרק מנגולד וקינואה
1 כרישה חתוכה לטבעות
1 כף שמן זית
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 חבילה עלי מנגולד
3 כפות קינואה
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
לאדות את הכרישה במעט מים
להוסיף את שמן הזית, קוביות הגזר והמנגולד חתוך לרצועות ולהמשיך לאדות
להוסיף את הקינואה ולכסות במים הרותחים. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה עד לריכוך.
לטחון את המרק לקבלת מרקם אחיד וחלק
לגיל 9 עד 11 חודשים:
לחם מתוק לארוחת ערב
1/2 כוסות קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות שמן קנולה
1/4 כפית קינמון
2 כפות שומשום מלא טחון או כף טחינה גולמית
6 תמרים מגולענים
(ניתן להחליף ב-8 משמשים מיובשים או תפוח עץ מגורר)
2 כפות מולסה
1/1/4 כוסות מים
תבנית אינגליש קייק (מוארכת)
אופן ההכנה:
לערבב את הקמח ואת אבקת האפייה בקערה
להוסיף את שמן הקנולה, הקינמון והשומשום (או הטחינה) ולערבב.
לטחון בבלנדר ידני את הפרי הנבחר עם המולסה, ולהוסיף לקערה.
לבחוש ולהוסיף את המים עד לקבלת מרקם סמיך אחיד.
להעביר לתבנית אינגליש קייק (תבנית לחם מוארכת), מרופדת בנייר אפייה, להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ולאפות כ-30 דקות עד שיזהיב. לבדוק עם קיסם.
לאכול נכון מהרגע הראשון מאת הילה נוה ו
156 עמודים. מחיר:75 ₪.