, ביקורת מסעדה - השקד, יצא והגענו למסעדת השקד בתל אביב כאשר המסעדה הייתה ריקה למדי. השקט המופתי במסעדה הופרע רק על ידי פטפוטה הבלתי פוסק של מלצרית עם מבטא דרום אמריקאי (שהתמזג עם פטפוטה הצפצפני של האחיינית בת השש שבאה אתנו), ולרגע אשתי ואני החלפנו מבט תוהה. חצי שעה לאחר מכן שולחנות המסעדה החלו להתמלא, ולמרות שהמלצרית המשיכה לפטפט, הבנו גם את הסיבה – כמעט כל הלקוחות במסעדה הינם לקוחות קבועים, והיא, שמכירה את כולם, דיברה עם כולם כדרך מארחת חביבה עם אורחיה בסלון הביתי. • Ligdol
צור קשר
פרסמו אצלנו פרסמו אצלנו

תפריט ילדים במסעדת השקד

 

במשך יותר מ-40 שנה מסעדת השקד סיפקה בילוי קולינארי משובח באווירה ביתית, בניחוח מזרח אירופאי עם דגש על אוכל שבא מהים. היום המסעדה עברה חידוש, שיפוץ והרחבה לתפריט – אבל הטעם נשאר

מאת: ניר ליברך

 

מסעדת השקד

 

יצא והגענו למסעדת השקד בתל אביב כאשר המסעדה הייתה ריקה למדי. השקט המופתי במסעדה הופרע רק על ידי פטפוטה הבלתי פוסק של מלצרית עם מבטא דרום אמריקאי (שהתמזג עם פטפוטה הצפצפני של האחיינית בת השש שבאה אתנו), ולרגע אשתי ואני החלפנו מבט תוהה. חצי שעה לאחר מכן שולחנות המסעדה החלו להתמלא, ולמרות שהמלצרית המשיכה לפטפט, הבנו גם את הסיבה – כמעט כל הלקוחות במסעדה הינם לקוחות קבועים, והיא, שמכירה את כולם, דיברה עם כולם כדרך מארחת חביבה עם אורחיה בסלון הביתי.

 

כזאת היא האווירה במסעדת השקד. למרות החזות המודרנית והמשופצת של המסעדה, האווירה היא חמימה וביתית – כראוי למסעדה שכבר קיימת יותר מ-40 שנה. המקום הוקם בשנת 1964 על ידי אסתר ואברהם שולביץ, ואז היא הייתה מסעדת פועלים המתמחה באוכל מזרח אירופאי: גפילטע-פיש, כבד קצוץ, ודגים מלוחים. היום הניחוח המזרח אירופאי נשאר, אבל לתפריט נוספו מנות של דגים על הגריל ומבחר פירות ים.

 

המון סלטים ללא הגבלה

 

הארוחה במסעדת השקד נפתחת במגוון גדול של סלטים, הכלולים במחירי המנה העיקרית ומוגשים ללא הגבלה – וכדאי, למרות הפיתוי, להתאפק ולא להתמלא, כי יש למה לחכות. מגוון הסלטים כולל בין היתר סלט איקרא, סלט ירקות, פרחי כרובית מטוגנים, סלט עגבניות חריף, סלט כרוב, סוגי חצילים, חמוצים, כבד קצוץ, מגוון אנטיפסטי ועוד... למעשה רק הסלטים תפסו שולחן שלם נוסף שהמלצרית הצמידה לשולחננו, ונדרש מאתנו כוח רצון לא קטן כדי רק לטעום מהכול ולהשאיר מקום לעיקריות. הקטנה, אגב, הייתה מעט חסרת סבלנות בשלב הזה של הסלטים,  אבל כלמודי מסעדות כבר ידענו כיצד לשעשע אותה (כמה דפי צביעה בד"כ סוגרים את העניין). מנות ראשונות נוספות שמומלצות מאוד הם הקרפצ'יו טונית שמחליק לגרון בקלילות (44 ₪), והחציל קלוי על האש (28 ₪) המוגש עם טחינה והוא מעדן בפני עצמו.

 

אחרי ההתחלה המבטיחה עם הסלטים, התלבטנו איך להמשיך עם הארוחה והחלטנו על קדרת דגים ופירות ים (96 ₪), מנה שבהחלט סיפקה את תאוותינו הקולינארית בכל מה שקשור לאוכל שמגיע מהים. היה משעשע לראות את פרצופה המתעוות של הקטנה כשראתה את זרועות הקלמרי משתלשלות לנו מהפה או את הניסיונות המהוססים שלה לנגוס בשרימפס מהצד הנכון שלו – והיא ממש נאנחה בהקלה כשהגיע השניצל (60 ₪) שהזמנו לה. השניצל היה עשוי דק דק, ובשילוב עם תפוחי האדמה האפויים זאת הייתה מנת ילדים מוצלחת מאוד – מוצלחת וגדולה: הקטנה לא הצליחה לגמור את המנה, ולכן היא נארזה בחביבות ונהנינו ממנה גם ביום שלמחרת.

 

קלמרי ושרימפס

 

תפריט המנות העיקריות הוא רחב מאוד במסעדת השקד, ואין ספק שצריך לחזור לשם מספר פעמים כדי לנסות את כל מה שיש להם להציע (המחירים אולי מעט גבוהים, אבל הניסיון שלנו מוכיח שבהחלט יש תמורה למחיר) - מבחר מנות בשר על הגריל לאוהבי הבשר, מנות דגים עונתיות (כמו למשל דג חרב – 28 ₪ ל-100 גרם), וכמובן מבחר של דגים, החל בדניס וכלה בפילה לוקוס המוגש בשלמותו על מצע ירקות מוקפצים (מנה זוגית ב-180 ₪).

 

קשה להאמין (או אולי בעצם לא, בהתחשב בגודל של המנות), אבל בסוף הארוחה לא הצלחנו למצוא מקום לקינוח. למרות זאת, השוקולדים הבלגיים שהוגשו בסוף הארוחה יחד עם הקפה השחור היו טאצ' מעודן ומצוין לארוחה ממלאת – ארוחה מהסוג שגורם לך להישען אחורה על הכיסא, להיאנח בסיפוק ולא למהר לשום מקום.

 

מסעדת השקד

חשמונאים 90, תל אביב.

טל': 03-5610546

שעות פעילות: א-ו: 10:30-24:00, שבת: 12:00-18:00.

שירות: לבבי ונינוח

מחירים: 60-120 ₪ לסועד.

לילדים: כיסאות לילדים, שניצל מצוין.

לא כשר.

 

הכתבה נוצרה בתאריך : 04/03/2007
הצטרף ללגדול
הצטרפו לרשימת התפוצה של לגדול ותשארו מעודכנים לפני כולם על אירועים ומבצעים מיוחדים לחברי המועדון שלנו