כשהילד כבר בן 7 חודשים הוא עורך היכרות ראשונה עם מוצרי חיטה ופירות יבשים. קבלו שלושה מתכונים לדייסות מדגנים באדיבות הספר הנפלא טעמים ראשונים מ
מאת: ליאת אביב
דייסת סולת:
מנה 1
חומרים:
2 כפות סולת
3/4 כוס תחליף חלב אם או מים (אפשר להוסיף למים מיץ תפוזים או תפוחים טבעי ולקראת גיל שנה אפשר להחליף בחלב פרה)
קורט קינמון
אופן ההכנה:
מרתיחים את תחליף החלב אם או המים בסיר קטן, בזהירות שלא יגלוש.
מוסיפים את התמר או את הסוכר והקינמון וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת רכה, קטיפתית ואחידה כ-4 דקות.
פולנטה מתוקה
1 מנה
פולנטה היא דייסה מקמח תירס שהפכה אופנתית בשנים האחרונות כתוספת לאוכל של גדולים.
אפשר לעשות עליה הרבה וריאציות ולקראת גיל שנה להוסיף לה חלב, חמאה וסירופ מייפל או להבדיל-פרמזן. בכל גרסה מדובר בדייסה עשירה ומשביעה במיוחד.
חומרים:
2 כפות פולנטה אינסטנט
3/4 כוס תחליף חלב אם או מים (אפשר להוסיף למים מיץ תפוזים או תפוחים טבעי ולקראת גיל שנה אפשר להחליף בחלב פרה)
קורט קינמון
אופן ההכנה:
מרתיחים את תחליף החלב או את המים בסיר קטן, בזהירות שלא יגלוש.
מוסיפים את הפולנטה תוך ערבוב בלתי פוסק.
מוסיפים את התמר או את הסוכר והקינמון וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת רכה, קטיפתית ואחידה (כ-4 דקות)
כדאי להכין את הפולנטה ממש בסמוך לארוחה כי היא מתקשה מהר.
שימו לב - לא ניתן להקפיא את הדייסה.
פולנטה מתוקה עם פירות
1 מנה
מכינים את הפולנטה על פי המתכון הקודם, אבל במקום תמר טחון מוסיפים מנה של רסק פירות מתוקים כמו בננה, תפוח, אגס או בשלב מאוחר יותר, גם תותים.
באדיבות טעמים ראשונים, מ