יום העוגה הבינלאומי, לא באמת צריך יום חגיגי לעוגה אבל אם כבר יום חג זו הזדמנות מצויינת למתכונים חדשים ומיוחדים
עוגת גבינה שוקולד עשירה בחלבון
חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת עוגת גבינה שוקולד מפנקת ועשירה בחלבון , מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה
10 מנות
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ
רכיבים לבסיס:
240 גרם פתיתי שיבולת שועל טחונים
5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
100 מ"ל מים
לשכבה הראשונה:
1 כף (10 גרם) ג'לטין
100 גרם חלב דל שומן
250 גרם גבינה לבנה 3%
125 גרם יוגורט
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
לשכבה השנייה:
1 שקית (15 גרם) ג'לטין
350 מ"ל מים
9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
15 גרם קקאו
צילום דן פרץ.
אופן הכנה
להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
מערבבים את פתיתי שיבולת השועל, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה.
להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג'לטין בחלב 10-15 דקות. מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין. מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
להכנת השכבה השנייה: משרים את הג'לטין ב 150- מ"ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות. מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר, מוסיפים את 200 מ"ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד. יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
*ערכים תזונתיים למנה אחת:
קק"ל |
חלבון, גרם |
פחמימה, גרם |
שומן, גרם |
234 |
18.6 |
26.1 |
6 |
בייקרי 58 מקבוצת גרג מציע מתכון להכנת עוגה בבית: עוגת ריבת חלב
לעוגה חשיבות כה רבה, עד כדי כך שמציינים עבורה בעולם, יום מיוחד. יום העוגה נערך מידי שנה ב- 26.11.21 ולרגל יום חגיגי זה הקונדיטורים של בייקרי 58 בחיפה, מקבוצת גרג, חושפים את מתכון עוגת ריבת חלב. מדובר בעוגה עשירה, מתאימה לימי החורף, מרשימה ומתאימה לכל אירוח וכקינוח לכל ארוחה.
מרכיבים מוס:
30 גרם מסת ג'לטין,
300 גרם ריבת חלב,
500 גרם שמנת מתוקה,
50 גרם שוקולד לבן,
מרכיבים תחתית דקואז:
חלבון של ביצה אחת
100 גרם סוכר לבן
66 גרם אבקת שקדים
105 גרם קוקוס
30 גרם קונפלור
ציפוי העוגה:
20 גרם שמנת מתוקה
150 גרם ריבת חלב
10 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה:
שלב 1 – הכנת דקואז'
יש להקציף את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב
יש לערבב את המרכיבים היבשים: אבקת השקדים, הקוקוס והקורנפלור בקערה
את המרכיבים היבשים שבקערה, יש לקפל בכמה שלבים בקצף, עד להטמעת כל המרכיבים יחד.
בכל רינג יש לשטח 300 גרם דקואז', ולאפות בתנאים הבאים: זמן – 20 דקות, טמפרטורה – 180 מעלות.
שלב 2 – מוס ריבת חלב
יש להרתיח את השמנת המתוקה (7.6 ק"ג)
את השמנת הרתוחה יש להעביר לקערה שבה יש את ריבת החלב והשוקולד הלבן, לערבב הכל יחד עד לקבלת מסה אחידה וחלקה, ולהוסיף לאחר מכן את הג'לטין המומס ולערבב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
להקציף את השמנת המתוקה (7.6 ק"ג) עד לקבלת קצפת רכה, ולתחיל לקפל אותה בשלבים עם המרכיבים בקערה עד להשוואת מרקמים
שלב 3 – ציפוי
להמיס את כל החומרים במיקרו (שמנת מתוקה, ריבת חלב, שוקולד לבן) ולערבב עד קבלת מסה אחידה. לאחר מכן לצקת על המוס.
טיפ: יש להכניס את העוגה לקירור לפחות ל24 שעות להתייצבות.
צילום מולי שגב